El diputat al Congrés pel PSC José Zaragoza ha aixecat una gran polseguera pel seu darrer tuit, on aprofita una fotografia personal de la consellera de Salut, Alba Vergés, per criticar la seva gestió política al capdavant de la pandèmia per coronavirus. En aquesta imatge, d'un temps enrere i que ja circulava per xarxes, apareix Vergés amb un nadó i tot d'estelades.

Ara, veient la repercussió del tuit, Zaragoza ha decidit eliminar-lo: "M'he equivocat penjant aquesta fotografia i per això esborro el tuit. Però reafirmo les crítiques a la consellera de Salut per la gestió de la Covid-19 i els ciutadans així ho perceben, no es pot fer pitjor".

Una fotografia íntima que no té a veure ni per temps ni lloc amb el seu perfil públic. El president Quim Torra no ha dubtat asumar-se a la denúncia per l'atac de Zaragoza a la consellera: "Aquest tuit és miserable i mesquí. I d'una baixesa que demostra la qualitat humana del personatge. Demano al PSC que desautoritzi el senyor Zaragoza immediatament".

La segona autoritat del govern, el vicepresident Pere Aragonès, també ha defensat la seva companya de partit: "Sempre al costat dels servidors públics honestos com la consellera Alba Vergés. Sempre en contra de la baixesa política i moral que demostra i representa José Zaragoza".

Què diu el tuit?

El diputat socialista va escriure dijous passat: "No hi ha recursos humans per a les residències. El rastreig de contagis no funciona. No hi ha recursos per a la xarxa d'atenció primària. Els metges es queixen de l'abandonament i aquesta és la consellera de sanitat de Torra". Zaragoza justifica que la gestió pugui ser més o menys negativa en funció d'una fotografia.

Captura Zaragoza tuit Verges

Resposta massiva de l'oposició

La mateixa consellera de Salut, Alba Vergés, ha estat contundent: "El descrèdit de la política ha arribat a quotes tan baixes per culpa de gent com tu. Però saps què? Ens en sortirem i farem una República per a tothom. Una República sense espies ni micròfons".

D'altres diputats i polítics d'Esquerra i també de Junts per Catalunya han demanat denunciar a Twitter l'escrit de Zaragoza, com Gemma Geis: "Tens el meu suport, consellera, si li presentes una demanda per utilitzar la fotografia d’un menor a les xarxes sense el teu consentiment. Repugnant". Finalment, no ha calgut que la direcció de Twitter revisés la publicació. El mateix Zaragoza se n'ha adonat.