L'expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha lloat la política de Pedro Sánchez respecte a Catalunya. En una entrevista aquest divendres a Antena 3, Zapatero ha defensat els indults que es van concedir als líders del procés, ja que considera que va ser una decisió encertada, que ha generat un resultat positiu. L'exlíder dels socialistes assegura que aquesta mesura de Sánchez ha contribuït a generar "efecte tranquil·litat i pacificació a Catalunya". En aquest sentit, ha afirmat que l'aposta de Sánchez pel diàleg, ha dit, ha portat "convivència i l'estabilitat", i ha demostrat que "funciona millor la via política i el diàleg" que la judicial. És més, segons Zapatero, "si legalment fos possible" i Feijóo arribés a la Moncloa, "no derogaria els indults", així com tampoc ho farà amb la reforma laboral i altres mesures impulsades pel govern de Sánchez. 

Crítiques als girs de guió del PP

Zapatero s'ha erigit en una de les cares visibles de la campanya del PSOE a les eleccions generals del 23-J, ha aprofitat la seva intervenció per criticar el canvi de criteri del PP en relació amb la reforma laboral. Malgrat que el PP hi va votar en contra, la llei va tirar endavant gràcies a l'error del diputat popular Alberto Casero, però ara el líder dels populars, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat que en cas d'assolir la presidència del govern espanyol "respectarà" la reforma pactada entre el govern de Pedro Sánchez i els agents socials, perquè "essencialment és bona" per a l'economia espanyola. 

Sobre el pacte del PP amb Vox a Extremadura, que s'ha fet oficial aquest divendres, Zapatero considera que "Feijóo es comença a derogar a ell mateix" i demostra que el PP actua de fre als avenços socials i econòmics de l'Estat, però no té més remei que assumir després els passos fets. En aquest sentit, ha retret als populars que estiguin "ancorats" en discursos del passat respecte a la violència masclista i que cedeixi als postulats de Vox en aquesta matèria quan en els últims 20 anys hi ha més de 1.300 dones assassinades per les seves parelles. I ha advertit a Feijóo, que "aquells que més acusen els altres de mentir són els que menys veritats diuen", en referència a les seves crítiques al 'sanxisme'. 

Zapatero ha assegurat que el PP no té una alternativa i els ha demanat que siguin més originals, que deixin d'usar la derogació del 'sanxisme' perquè han demostrat que els qui es revoquen són ells mateixos. Quant a si el PSOE hauria d'abstenir-se de guanyar el PP les eleccions, ha recordat que només els socialistes s'han abstingut per a deixar governar a Rajoy, per la qual cosa el resultat ara com ara és de "1 a 0". Segons ell, en cas que guanyi Pedro Sánchez, el PP "pel seu lloc que ni es planteja abstenir-se" i caldria "repetir eleccions". Per això, ha titllat de "truc" que Feijóo defensi que governi la llista més votada, ja que després no ho compleix, com a Extremadura.