La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha lamentat que "ningú" de l'oposició hagi condemnat l'espionatge que ha patit el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. En un acte organitzat aquest diumenge a la Prada de Sant Isidres, a Madrid, on se celebren les festes la ciutat, Díaz ha assenyalat que "l'oposició, en assumptes d'Estat, hauria d'empatitzar amb el seu país, encara no he escoltat a ningú de l'oposició condemnar el que li ha passat al president del govern espanyol; fins i tot el president ha estat espiat", ha assenyalat en declaracions als mitjans, i ha demanat "altura de mires". Preguntada pel fet que el PP i Cs dubtin de la versió del govern de Sánchez sobre l'espionatge i demanin la desclassificació de documents, Díaz ha considerat que l'oposició davant assumptes d'Estat hauria d'"empatitzar amb el seu país".

El CatalanGate al Congrés

El cas Pegasus centrarà per tercer Ple consecutiu la sessió de control al govern espanyol al Congrés dels Diputats. En la d'aquest dimecres el PP tornarà a interrogar per aquest assumpte al president Pedro Sánchez, que també haurà d'afrontar preguntes referent a Bildu i PNB. Els ministres de Presidència, Félix Bolaños, i Defensa, Margarita Robles, seran objecte de nou d'un examen al qual en aquesta ocasió vegada també se sumarà el responsable d'Interior, Fernando Grande-Marlaska. Inaugurarà aquesta sessió de control la número dos del PP, Cuca Gamarra, qui instarà a Sánchez a confessar si no creu que el govern espanyol ja ha fet "suficients" concessions a l'independentisme, l'última el cessament de Paz Esteban al capdavant del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI).

Gamarra ha assegurat aquest diumenge que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, "intentarà aguantar tot el temps possible" per a esgotar la legislatura, però "a costa de cedir i cedir davant aquells que li sostenen". En una entrevista a La Razón, la portaveu del PP ha assenyalat que "no per la seva vàlua, sinó per la seva feblesa. La seva feblesa serveix als independentistes catalans i bascos per a enfortir el seu projecte i en aquesta relació d'interès mutu el preu és la ruptura del model de convivència i una Espanya més fràgil". Segons afirma Gamarra, el PP dubta "molt" de la versió oficial que manté el govern de Sánchez en relació als casos d'espionatge amb Pegasus, i tal com afegeix, "la meitat del govern espanyol tampoc se la creu". "El més greu és que tenim un president del govern al qual ja no es creuen els espanyols perquè ha fet de la mentida la seva manera de governar", diu. El portaveu del PNB, Aitor Esteban, també preguntarà a Sánchez al Congrés sobre l'espionatge i li demanarà que aclareixi si la Guàrdia Civil i la Policia Nacional disposen del programa Pegagus. Per la seva banda, la portaveu de Bildu, Mertxe Aizpurua, li reptarà a exposar com pensa recuperar la majoria de la investidura, ressentida després de l'esclat de la polèmica de l'espionatge a independentistes.