La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha comunicat a través de Twitter que s'ha contagiat de coronavirus. A la piulada, Díaz ha detallat que "després de realitzar-me avui una prova, he donat positiu en covid-19". La titular del Ministeri de Treball i Economia Social ha indicat que es troba "bé, amb símptomes lleus". Degut al contagi, Díaz ha anunciat que ajorna la seva agenda pública "prevista per als propers dies" i indica que seguirà "treballant des del confinament".

TUIT yolanda díaz contagio covid 19

En la tarda d'aquest dimarts, la vicepresidenta segona de l'executiu central tenia previst participar al col·loqui "Polítiques de treball clau per a impulsar el turisme més sostenible" en el marc del Fòrum de Lideratge Turístic EXCELTUR. El Ministeri de Treball i Economia Social, però, ha comunicat a les 15:10 hores que es cancel·lava la seva participació. Aquest matí, també tenia programada la seva participació al Consell de Ministres.

Va rebre la tercera dosi el dilluns

El positiu de Díaz es produeix un dia després que es vacunés de la tercera dosi contra la covid-19. El dilluns al matí, la ministra de Treball i Economia Social publicava a Twitter que havia rebut la dosi de reforç i donava les "gràcies a la sanitat pública i als seus professionals per la seva tasca imprescindible per a pal·liar els efectes d'aquesta pandèmia". Díaz recordava a la piulada que "vacunar-se salva vides, ens protegeix i protegeix també a la resta".

A través de Twitter, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha enviat "una abraçada" a la vicepresidenta segona i ha desitjat que passi "la covid-19 de forma lleu" i que estigui "completament recuperada quan acabi l'aïllament". Des del govern espanyol també li han escrit Ione Belarra, ministra de Drets Socials i Agenda 2030 i secretària general de Podemos: "Abraçada gran, estimada, recupera't aviat"; i Irene Montero, ministra d'Igualtat. Un altre polític que s'ha sumat als desitjos d'una bona recuperació és el secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea, que li ha escrit: "Cuida't molt i millora't aviat".

Entre els actes que Díaz haurà de posposar pel seu contagi, hi ha la visita programada per al divendres a Barcelona. Estava previst que participés en una assemblea amb 200 delegats sindicals per debatre i parlar sobre la reforma laboral. En aquella mateixa jornada, la màxima responsable del Ministeri de Treball i Economia Social també anava a visitar la fàbrica de Seat a Martorell. A més, tenia programades reunions amb el president de l'empresa, Wayne Griffiths, el departament de Recursos Humans de Seat i el comitè d'intercentres.

Díaz proposa acabar amb la "deserció fiscal"

En un dels actes recents de la seva agenda, la vicepresidenta segona Yolanda Díaz va parlar del programa econòmic que vol dur a terme, possiblement, a través de la seva futura plataforma. En un diàleg amb l'economista Thomas Piketty, Díaz va defensar que cal acabar amb "la deserció fiscal dels més rics" i "arribar a la mitjana europea" en matèria impositiva. Segons ella, això implicaria ingressar 75.000 milions d'euros més per poder "reforçar i potenciar els serveis públics".

En aquesta línia, la ministra de Treball s'inclina per una "reforma fiscal justa" que acabi amb "l'anomalia d'Espanya en matèria tributària". Un dels pilars que va posar al damunt de la taula és la "progressivitat". Per a Yolanda Díaz, l'esquerra "no ha de tenir por a parlar de fiscalitat" i s'ha de preguntar "per què el tipus màxim de l'IRPF ha passat de quasi el 80% a l'inici de la democràcia a estar fixat ara en el 45%".