Nou xoc entre ERC i JxCat a la Diputació de Barcelona per la investigació de la seva presidenta​, Núria Marín (PSC), per la presumpta Caixa B del Consell Esportiu de l'Hospitalet de Llobregat, ciutat d'on és alcaldessa. Mentre els republicans han tornat a demanar la seva dimissió, JxCat ha demanat respecte per la presumpció d'innocència.

"Li demanem que mantingui neta la institució, li demanem la dimissió i que reflexioni perquè entenem que ni vostè, no cap de nosaltres ni els alcaldes de la demarcació es mereixen que seguim en aquesta situació", ha apuntat el portaveu republicà a la Diputació, Dionís Guiteras.

Per la seva banda, la diputada de JxCat Neus Munté ha reclamat un "escrupolós respecte" per a totes les persones que es poden veure investigades en un procés judicial. Aquest posicionament ha fet que qui va ser alcalde de Prats de Lluçanès i actual membre de la direcció d'ERC, Lluís Peraire, hagi assenyalat a través de Twitter: "A la dimissió de la Marín pot acompanyar-la la de Munté"

El diputat de Ciutadans Salvador Tovar ha plantejat que Marín renunciï de manera temporal a la presidència de l'entitat i la cedeixi en algun altre company. "Entenem que ha de fer una passa al costat fins que no s'exclogui de les investigacions", ha assenyalat, per no posar "el seu interès personal per davant de la institució".

Al seu torn, Marín ha reiterat que ha donat explicacions tant al govern de la Diputació com a la resta dels grups que hi són representats, entenent que és "obligació de tots els grups demanar explicacions" de tot el que considerin. "Alguns responsables polítics creuen que entre les seves opcions hi ha les de fer de fiscal i jutge", ha lamentat, una actitud que, diu, fa mal " a la política i al país".

Què s'investiga?

Marín està sent investigada per la policia espanyola pels presumptes delictes de malversació i omissió del deure de perseguir un delicte. Tot i haver estat detinguda avui mateix, ha estat posada en llibertat amb l'obligació de comparèixer davant del jutge quan se li requereixi.

En el cas s'investiguen les subvencions rebudes al Consell Esportiu de l'Hospitalet per part de l'ajuntament que presideix Marín i també els fons rebuts del Consell Català de l'Esport. Concretament, el jutge investiga si el Consell Esportiu de l'Hospitalet va destinar a fins particulars algunes de les ajudes públiques que gestiona i si ho va justificar amb documentació falsa.

Avui mateix s'ha conegut que el jutjat està investigant despeses que es podrien haver fet amb aquesta Caixa B i que correspondrien dietes "desproporcionades", compres online de llibres (alguns d'autoajuda) i samarretes a Amazon, habitacions d'hotelspagament de multes, gasolina i col·legis professionals, el desemborsament fraccionat de 45.000 euros per un presumpte fals acomiadament d'un dels regidors imputats i falsificació de documents.