Xavier Trias, candidat de Junts a l'alcaldia de Barcelona sota la candidatura Trias per Barcelona, ha defensat que ha de poder pactar tant amb el PSC com amb ERC per governar la capital catalana després de les eleccions municipals del pròxim 28 de maig. "El pacte que faci, sigui amb el PSC o ERC, serà un bon pacte, perquè serà per transformar la ciutat", ha defensat l'exalcalde en una entrevista a Europa Press. Les enquestes preveuen unes eleccions molt ajustades a la ciutat, amb algunes apuntant cap a una victòria del mateix Trias, d'altres cap al PSC de Jaume Collboni i amb l'actual alcaldessa i candidata a la reelecció Ada Colau en tercera posició. Això provoca que els pactes entre els partits siguin imprescindibles i el candidat de Junts obre així la porta a una entesa tant amb els socialistes com els republicans, mentre que en altres ocasions s'ha reivindicat com l'únic alcaldable que no pactaria amb Ada Colau. Des del partit han anat insistint que Trias té les mans lliures tant a l'hora d'elaborar la seva llista, com per arribar a acords postelectorals.  

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

Si no arriba a alcalde, Trias es jubilarà 

Així, ha deixat clar que si en lloc d'ell els guanyadors de les eleccions són Jaume Collboni o Ernest Maragall, els farà alcaldes, formulant també la mateixa pregunta als seus rivals electorals: "Jo explico la meva veritat i no veig que expliquin la seva", ha plantejat Trias, lamentant que ni l'un ni l'altre han explicitat si el farien alcalde a ell. Amb tot, en cas que no arribi a batlle, el candidat ha reiterat que deixarà la seva acta com a regidor: "Em presento per ser alcalde. Tinc 76 anys i no té cap sentit que jo em quedi aquí un munt d'anys aguantant una cadira per ser regidor. Me n'aniré a casa a jubilar-me", ha confirmat Trias, l'endemà que se sabés que a les paperetes electorals no hi apareixeran les sigles del partit i la seva cara es convertirà en el logotip de la candidatura. 

Sobre el seu pacte amb el PDeCAT per a l'elecció a Barcelona, l'exalcade ha fixat en els dies posteriors a Setmana Santa la data per presentar el seu acord definitiu, que assegura que "està tancat" en tots els aspectes. No obstant això, ha insistit que la configuració de la llista electoral no passarà per l'acord, sinó que ell reivindica la seva "potestat" per escollir tots els integrants, entre els quals ja figuren els exregidors Neus Munté i Jordi Martí i l'exconsellera Victòria Alsina, com a segona, tercer i quarta respectivament.

Trias no revertirà les superilles de Colau ja construïdes 

En l'entrevista, Trias s'ha referit a una de les seves propostes electorals que implica transformar la Gran Via de Barcelona, el carrer més llarg de la ciutat, prenent com a exemple l'avinguda Diagonal. Així, la seva idea és portar les voreres fins a la primera fila d'arbres i fer circular els cotxes pels passatges centrals, que ara són per a vianants i "no s'utilitzen". Trias creu que, d'aquesta manera, es pot habilitar més espai de voreres i resoldre així que hi hagi "poc comerç", mentre que ha descartat reurbanitzar la Gran Via per transformar el trànsit d'aquest eix. Sobre el futur de les superilles, una de les grans apostes urbanístiques d'Ada Colau durant els seus dos mandats com a alcaldessa, ha reconegut que no en revertirà cap de les que ja estan construïdes, però creu que s'han aplicat malament.