A mesura que es van acostant les eleccions municipals del pròxim 28 de maig es van coneixent també més detalls sobre les respectives candidatures. Després que Xavier Trias confirmés que la seva candidatura portaria el nom de Trias per Barcelona, sense incloure la marca del seu partit, Junts per Catalunya, ara ha transcendit també que les seves sigles no apareixeran a la papereta que els ciutadans amb dret a vot es trobaran al col·legi electoral quan l'últim diumenge del mes de maig vagin a triar l'alcalde de Barcelona. A més, com a logotip, apareixerà la cara del candidat i exbatlle de la capital de Catalunya, una pràctica que cada cop és més habitual. Sense anar més lluny, l'actual alcaldessa Ada Colau va fer el mateix el 2015, quan es presentava per primer cop a les eleccions i era el rostre més conegut de la candidatura de Barcelona en Comú, per tal que els ciutadans identifiquessin el partit amb la candidata. Colau, que va guanyar aquelles eleccions, va seguir l'exemple de Pablo Iglesias, que va posar la seva cara a les paperetes de Podemos a les eleccions europees del 2014, les primeres a les quals es va presentar el partit. 

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

Tal com va remarcar el secretari general de Junts, Jordi Turull, preguntat per si veia amb bons ulls que Trias hagués decidit no incloure la marca del partit en la seva candidatura, des de Junts se li va donar carta blanca perquè formés el seu equip i dissenyés la campanya electoral i també perquè, després de les eleccions, pugui pactar amb qui consideri convenient. Quan va anunciar el nom de la candidatura, que ara apareixerà a la papereta com a Trias per Barcelona - CM, tal com ha avançat Efe, l'alcaldable va negar que estigués amagant les sigles del partit: "És que no anirem sota el nom de Junts. La meva candidatura es dirà "Trias per Barcelona", perquè tot ho fem per Barcelona i jo crec molt en la teoria del pal de paller, al voltant d'un s'ajunta molta gent, que no tots pensem igual, però tots tenim clar el que volem per la nostra ciutat", explicava el candidat.

 

Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista

Altres paperetes amb el rostre del candidat 

La mateixa fórmula que emprarà Junts amb Trias s'utilitzarà també en el cas de l'alcalde d'Igualada (Anoia) i candidat a la reelecció, Marc Castells, un dels noms procedents del PDeCAT que Junts ha aconseguit fitxar per a aquestes eleccions locals, tot i que en el seu cas el nom de la candidatura sí que serà "Junts per Igualada-CM". Aquestes sigles es corresponen a Compromís Municipal, una marca que aglutina una vintena de partits locals i supramunicipals. En el cas de Martorell (Baix Llobregat), on Junts presenta un altre dels fitxatges procedents del PDeCAT, l'alcalde Xavier Fonollosa, també apareixerà el seu rostre a la papereta, tot i que acompanyat del nom de la candidatura: "Junts per Martorell-CM".