L'alcaldable del PSC a la ciutat de Barcelona, Jaume Collboni, afirma que està obert a "dialogar amb tothom" si guanya les eleccions municipals del 28-M. Ara bé, en l'entrevista que ha concedit a l'ACN també assegura que no governarà amb cap partit que utilitzi l'Ajuntament per anar "contra l'Estat". I assenyala que si és alcalde farà "polítiques progressistes".

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

Collboni ha tret pit de l'"estabilitat" i la "cohesió" del govern de coalició amb BComú, però també ha criticat que moltes mesures s'han pres "sense haver escoltat i dialogat suficient" i basant-se "en el prejudici ideològic". I ha aprofitat l'avinentesa per carregar contra l'actual alcaldessa i candidata de BComú, Ada Colau. Així, per a Collboni, és "incoherent" que Colau es presenti a un tercer mandat i creu que ho fa perquè el projecte dels comuns és "personalista".

D'altra banda, en cas de guanyar, Collboni posa tres condicions per pactar amb una altra formació: compromís amb el creixement econòmic, garantir les polítiques socials i de cohesió i "lleialtat" a l'Estat i les institucions europees. "Jo no estaré amb un partit que converteixi l'Ajuntament en una plataforma per atacar l'Estat o fer proclames contra l'Estat o les institucions europees", declara. I assegura que, si no guanya, se n'anirà a l'oposició.

Retreu a Trias que "amagui" les sigles

Collboni també ha dedicat unes paraules al candidat de Junts, Xavier Trias. Doncs bé, s'ha preguntat quin és el seu programa i li ha retret que "amagui" les sigles del partit en la seva candidatura.

Sobre el pacte de la Diputació de Barcelona entre el PSC i Junts, fa un balanç positiu perquè s'ha aconseguit, indica, que la diputació estigui "al servei dels municipis" i no s'ha pactat res en l'àmbit nacional.

Creu que Barcelona no està "endreçada"

El candidat socialista considera que Barcelona no està "endreçada". I comenta que no està "gens content" amb com s'ha gestionat la transició al nou contracte de neteja municipal perquè les concessionàries "no ho han fet del tot bé". És per això que, si es converteix en alcalde, convocarà les empreses concessionàries del contracte per veure quines mesures s'han de reforçar per accelerar la transició i fer-la bé.

Finalment, apunta que cal renovar l'ordenança de civisme i el règim sancionador. "Fa massa anys que no parlem de civisme a la ciutat", indica. A tall d'exemple, proposa incorporar en l'ordenança els patinets elèctrics com un vehicle més i planteja endurir les sancions.