El candidat de Junts a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha afirmat que està molt indignat després que aquest dissabte no fos investit com a alcalde de la ciutat, tot i que, ha matisat que "personalment, estic molt bé". Trias ha explicat que es va assabentar que no seria alcalde de la ciutat 1 hora abans del ple del dissabte "ho vaig escoltar per la ràdio, no em van trucar ells". Precisament aquesta forma de fer les coses és el que ha criticat "és una vergonya perquè havíem quedat que em trucarien abans si canviaven de decisió, encara espero que em truquin. És un acte que jo crec que a ells els hi fa vergonya i els està caient la careta". En una entrevista aquest dilluns a TV3, ha acusat l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, de no tenir paraula. "Algú es pot creure el senyor Collboni? El que diu Collboni avui dia no es pot creure res de res. En aquest sentit, ha recordat que Collboni va ser el que va permetre l'operació Valls fa 4 anys, "fa operacions deshonestes", ha etzibat. 

Xavier Trias ha reconegut que no ha parlat amb Collboni, ni amb cap dels altres candidats. "No tinc gaire interès de parlar amb ningú. No compleixen res del que van prometre, és una cosa sorprenent". Trias ha assegurat que el pacte entre PSC, comuns i PP es fa amb l'única finalitat "d'evitar que l’alcalde sigui, com diuen ells, un independentista". Durant la seva intervenció ha assegurat que l'actual no és un bon sistema democràtic "en casos com aquest es demostra que permet una mena de negociacions estranyes que no són bones per a la democràcia, crec que seria millor fer una segona volta". En aquest sentit, ha lamentat que la gent acaba decebuda amb el resultat, tant és així que ha afirmat que si es fes una enquesta amb la gent de Barcelona ara "un 70 o 80% de la gent diria que no està contenta sobre com s’ha guanyat l’alcaldia de Barcelona". 

​Xavier Trias renunciarà a l'acta de regidor

El candidat de Trias per Barcelona ha confirmat que renunciarà i no seguirà a l’Ajuntament, però ha apuntat que primer ha de “consolidar i posar ordre” en el grup municipal. “És una decisió ferma, no m’estaré quatre anys, però no sé quants dies o mesos m’hi estaré”, ha explicat. Així doncs, ha remarcat que prendrà la decisió amb el seu partit i amb la seva candidatura, que cal que es “carregui de força” després del “sotrac” de dissabte. Trias creu que s’ha tornat a guanyar ara la jubilació, i espera gaudir d’un estiu “fantàstic”. De fet, ha assegurat que en uns dies marxarà de viatge. En clau d'humor ha apuntat que "no soc el senyor Biden, per sort tinc vida fora de la política". 

Després de descartar anar a les llistes del 23-J, ha assenyalat que ha comentat al partit que poden comptar amb ell per a la campanya "per explicar la veritat i la manera d’actuar que té alguna gent per governar el país". Sobre un possible pacte entre Junts i PSC a la Diputació de Barcelona, ha assegurat que ell té un “gran respecte” per l’alcaldessa de l’Hospitalet, la socialista Núria Marín, perquè “és una persona que manté la paraula”. En la mateixa línia, també ha dit que té “un gran respecte” per Antoni Balmón. “Si m’escoltessin a mi... jo no estic en desacord amb aquest pacte. Que jo estigui enfadat i indignat no vol dir que nosaltres a la vida no siguem intel·ligents. No podem estar fora del món, i nosaltres hem d’estar amb capacitat de poder governar i tirar endavant les coses”, ha resumit. 

Trias demana un càstig al PP el 23-J

De cara a les pròximes eleccions generals el 23 de juliol, Trias ha demanat que la gent els castigui i que no els votin. "La gent ha d'entendre que votar PP i PSOE a Catalunya és un desastre. És gent que no vol construir una bona entesa amb Catalunya". I ha reiterat que "la gent ha de tenir clar que aquesta gent no se’ls ha de votar". Sobre el discurs del PP, que afirma que no podien permetre que Barcelona es governés des de Waterloo, ha reflexionat que "entenc que són els que en el seu dia els va fer inventar que tenia 12 milions a l’estranger és gent que estan disposats a tot amb la finalitat de destruir". 

Fent una anàlisi sobre la situació que està vivint el PP, ha assegurat que "em sap greu" perquè al líder dels populars, Alberto Núñez Feijóo, "no el tenia conceptuat d’aquesta manera". Trias ha lamentat que "quan tenen el poder es tornen uns hooligans i prenen decisions que no són només en contra de l’independentisme, sinó contra Catalunya. Atacar Catalunya els hi dona fruits electorals".