Xavier Trias ha sortit a l'atac contra l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, després de la maniobra que li ha permès assumir el bastó de comandament de l'Ajuntament amb els vots dels comuns i del Partit Popular. En un discurs molt contundent i dur contra Ada Colau, Daniel Sirera i el nou batlle, ha volgut subratllar que "des que he arribat al Saló de Cent quasi no s'atreveixen a mirar-me a la cara, els hi fa vergonya". A parer de Trias, els tres "s'equivoquen profundament" i els ha alertat que "el temps ho demostrarà i ens posarà a tots a lloc". "Jo me n'aniré a casa amb la consciència tranquil·la, però vostès marxaran sabent que han fet coses que no haurien d'haver fet mai", ha sentenciat. En paral·lel, ha obert la porta a deixar l'acta de regidor i ha afegit que la seva família li ha dit que no ho digui més, però ha confessat que ho pensa: "Ja tinc 76 anys, si no soc alcalde, que us bombin a tots".

🔴 Constitució dels ajuntaments a Catalunya i Barcelona, DIRECTE

Durant la seva intervenció, Trias ha admès que s'havia preparat un discurs "molt diferent" del que ha fet perquè el que havia preparat era un discurs d'alcalde. "Les eleccions són això, uns guanyen i uns perden, això és la democràcia. Ara bé, s'ha de saber guanyar i perdre amb elegància, i hi ha gent que no sap perdre amb elegància: no diré el seu nom, però la miro", ha afirmat dirigint la vista cap a Ada Colau. L'exalcalde de Barcelona, que va manar entre els anys 2011 i 2015, ha apuntat que "l'operació que s'ha produït avui no és cap casualitat perquè és el tercer cop que passa". En aquest sentit, ha recordat que la primera vegada va ser l'any 2015, quan "hi va haver persones molt importants del govern central que van intentar destruir-me explicant que tenia 12 milions a Suïssa": "Vaig perdre les eleccions i hi va haver gent que es va presentar en aquestes eleccions utilitzant això en contra meva i les van guanyar". La segona, ha indicat, va ser l'any 2019, quan va guanyar Ernest Maragall i "va haver-hi gent que va utilitzar Manuel Valls, que és un invent de Collboni, que va intentar de totes totes el mateix que ha passat avui, que és treure l'alcaldia a algú que se la mereixia".

 

El cap de files de Trias per Barcelona s'ha tornat a dirigir a Jaume Collboni, Ada Colau i Daniel Sirera per advertir-los que el que han fet és un "mal favor a la ciutat i al país". "Amb totes les excuses que vulguin, tornen a fer el mateix, que no hi hagi un alcalde independentista. Saben que no és veritat el que expliquen, expliquen mentides perquè saben que jo he estat alcalde de tots i tothom", ha reblat. Des de la perspectiva de Xavier Trias, la "jugada" que s'ha consumat "provoca situacions difícils que es paguen cares, fan ximpleries i creen un mal ambient i d'enfrontament".

ple investidura barcelona xavier trias i jaume collboni / Miquel Muñoz
Xavier Trias, durant la seva intervenció al Saló de Cent / Foto: Miquel Muñoz.

Agraïments a Ernest Maragall

En el seu discurs, Trias ha aprofitat per agrair a Ernest Maragall i a Esquerra Republicana "l'actitud" en les negociacions d'aquests dies i l'acord que van aconseguir tancar el dijous: "Aquests dies he après a qui et pots creure, amb qui pots parlar i amb qui pots arribar a acords. Amb Ernest Maragall hem estat treballant aquests dies i hem estat capaços de fer un programa conjunt i decidir com gestionaríem la ciutat amb equips i gent disposada a tirar la ciutat endavant". "No ha estat possible, però per a mi personalment és una gran experiència que no oblidaré mai", ha declarat dirigint-se al grup republicà.