Daniel Sirera, nou regidor del Partit Popular a l'Ajuntament de Barcelona i líder del partit a la ciutat, ha revelat quina és l'estratègia que ha seguit per evitar que Xavier Trias sigui alcalde de Barcelona. Concretament, en una entrevista a RAC1, ha desvelat que el PP a nivell estatal l'ha ajudat a evitar que Barcelona tingui un alcalde independentista i que Ada Colau formi part del govern municipal. Així, segons ha explicat, des de Gènova han pressionat el PSOE perquè aquest convenci Barcelona en Comú de no formar part del govern municipal.

Que els comuns no formessin part del govern municipal és una de les condicions que ha posat Sirera per investir Jaume Collboni. “Vaig demanar a Elías Bendodo (coordinador general del PP) que parlés amb el PSOE perquè convencés els comuns de no estar al govern municipal de Barcelona”, ha afirmat Sirera. "He demanat a Madrid ajuda per arribar al millor acord per Barcelona", ha reblat. Alhora, ha negat que s'hagi arribat a cap pacte a nivell estatal amb el PSOE per fer alcalde Collboni.

Sirera també ha detallat que la decisió de fer alcalde Collboni es va prendre in extremis. "Nosaltres vam prendre la decisió dos minuts abans d'entrar". "Vam donar els nostres vots a canvi que els comuns no fossin al govern. No hi ha un pacte signat. Els senyors Trias i Collboni van entrar al consistori sense saber qui seria l'alcalde", ha comentat.

02 Daniel Sirera i Jaume Collboni / EFE
Daniel Sirera i Jaume Collboni / EFE

Sobre les negociacions a l'últim minut amb el PSC, Sirera ha desvelat, en una entrevista posterior a Catalunya Ràdio, que "Jaume Collboni i Xavier Trias no sabien què anàvem a votar quan vam entrar al ple". I ha negat que aquesta alcaldia s'hagi decidit des de Madrid. També ha aprofitat l'avinentesa per treure pit de la seva jugada per evitar que Barcelona tingui un alcalde independentista i fer fora Colau. "Vaig prometre que Barcelona no tindria un alcalde separatista i que els comuns no serien al govern. I ho he complert", ha assegurat en una entrevista posterior a Catalunya Ràdio.

"El 'Que us bombin!' de Trias vol dir adéu a la política bruta"

Jordi Martí, número tres de Junts a Barcelona, ha admès que la jugada del PSC, els comuns i el PP per impedir que Xavier Trias aconsegueixi la vara d'alcalde ha estat "molt dur". Un cop molt dur que Trias ha escenificat aquest dissabte durant el ple d'investidura amb una expressió molt contundent: "Que us bombin!". Sobre l'expressió feta servir per Trias, Martí ha afirmat que "el 'Que us bombin!' de Trias vol dir adéu a la política bruta, al mal fer, a la manca de valors, de principis, d'ètica".

Finalment, en referència a l'estratègia de Sirera, ha declarat que" la gent que va organitzar ahir aquesta operació és gent de la qual no te'n pots fiar".