Podem ja té nou secretari general. El coordinador de Catalunya en Comú Xavier Domènech s'ha imposat de llarg a les primàries del partit amb un 72,3% dels vots. Segons resultats provisionals, la candidatura de Domènech ha aglutinat 4.771 vots dels 6.809 emesos. En segona posició, i lluny del guanyador ha quedat Noe Bail, exmembre de la direcció d'Albano Dante Fachin amb 596 vots a favor; en tercer lloc, la senadora Celia Cánovas amb 389 avals i tanquen els resultats Merche Gil, Guillermo Álvarez i Cristian Mediano. En les votacions hi ha hagut 249 vots en blanc.

El propi Domènech s'ha fet ressò de la victòria a través del Twitter. Ha agraït la confiança dipositada en ell i ha assegurat que a partir de ja el seu equip es posa "en marxa perquè res aturi el canvi que necessitem totes i tots. Recomencem"

Un dels primers en felicitar Domènech ha estat el secretari general de Podemos Pablo Iglesias que també, a través de les xarxes s'ha fet ressò de la victòria del seu company. Iglesias ho ha il·lustrat amb la imatge d''una abraçada dels dos líders. "Serà un honor seguir construint fraternitat i solidaritat entre Espanya i Catalunya", ha dit Iglesias.

Unes primàries envoltades de polèmica

El procés de primàries ha estat replet de crítiques i denúncies La senadora Celia Cánovas, que encapçala la candidatura A les places, Podem, va demanar, emparant-se en el reglament intern, ladome impugnació del procés per l'acumulació de càrrecs de Xavier Domènech que també és coordinador general de Catalunya En Comú. Dies més tard, la mateixa candidatura -la de Cánovas-, i la de Merche Gil, Amb tu si que es pot, van declinar participar en un debat de candidats a Terrassa perquè consideraven que en el procés hi havia "manca de transparència" i una "indefensió absoluta" dels aspirants en front del candidatura de Domènech.