La pretensió de Xavier Domènech de liderar Podem ha aixecat polseguera aquest vespre en el segon debat organitzat pel comitè electoral del partit, al barri barceloní de la Sagrera. Domènech, que ja lidera al Comuns, no només ha hagut d’escoltar retrets directes d’intentar acumular càrrecs, sinó que dues de les candidates han abandonat l’acte, un cop començat, per denunciar que el comitè electoral del partit havia rebutjat els recursos contra la seva candidatura.

“Com es pot apostar per un Podem fort quan es dirigeix més d’una organització política? Quan és el Xavi de Podem i quan és el Xavi dels Comuns?, s’ha preguntat la candidata de Som Podem Catalunya, Noelia Bail. “Si destaquem la pluralitat com un element positiu, per què centralitzem en una persona?”, ha interrogat.

Bail ha defensat una secretaria general feminista i sense acumulació de càrrecs i amb dedicació exclusiva per un Podem fort i cohesionat que no es dilueixi en les confluències.

Domènech ha argumentat que com a president del grup parlamentari de Catalunya en Comú-Podem, ja actua de portaveu de la formació morada però, en canvi, no està “vivint la vida interna” del partit.

“Em dic Xavi Domènech, vinc del 15M, de la lluita per les classes treballadores. Vinc a ser el candidat de Podem!”, ha assegurat tot argumentant que li fa “moltíssima il·lusió tot aquest procés”.

No ha estat aquesta l’única crítica que ha hagut d’escoltar Domènech després que dues de les aspirants a liderar Podem, la senadora Celia Cànovas i la inscrita Merche Gil, han intentat boicotejar el debat del qual s’han absentat després de denunciar “irregularitats” en el procés per afavorir Domènech.

“Els òrgans tenen l’obligació de vetllar per la transparència”, ha retret Gil. Les dues candidatures han explicat que la comissió de garanties havia acceptat els recursos contra la candidatura de Domènech per incomplir el document d’incompatibilitats però la comissió de garanties estatal havia dictaminat que la comissió de garanties autonòmica no és competent.