L'actor Willy Toledo ha sortit aquest dijous al matí del jutjat en llibertat provisional. Toledo va ser detingut dimecres cap a les 15.00 h al seu domicili de Madrid. A començaments de mes, el jutjat número 11 de Madrid va emetre una ordre de detenció contra Toledo per no haver anat a declarar després de la denúncia presentada per Advocats Cristians i la fiscalia per una presumpta vexació dels sentiments religiosos.

Ja fora del jutjat, Toledo ha denunciat a RAC1 que ha estat 20 hores detingut sense poder veure el seu advocat, un fet que qualifica d'"anormal i il·legal". L'actor assegura que li van prometre que podria contactar amb el seu representant i que finalment no l'ha pogut veure fins aquest matí, un minut abans de declarar davant del jutge.

Toledo ha informat que la policia ha identificat les persones que s'han reunit fora del jutjat per donar-li suport i ha explicat que ara està en espera de saber si el jutge "vol un judici o decideix arxivar el cas".

L'Associació Espanyola d'Advocats Cristians va denunciar davant de la fiscalia uns comentaris difosos per Willy Toledo a través de Facebook el juliol del 2017, que, a parer d'aquesta organització, vexaven els sentiments religiosos. Toledo afirma que només se'l persegueix a ell i que "tothom té dret a veure el seu advocat abans de veure el jutge", menys ell.

Willy Toledo ha decidit acollir-se al dret de no declarar i remetre's a un escrit de fa uns mesos on ja explicava que no declararia.

Aquest matí, abans de trobar-se amb el jutge, l'advocat de Toledo, Endika Zulueta, ha declarat que "sembla més propi de l'Edat Mitjana que del segle XXI que una persona hagi d'explicar per què pensa d'una manera o una altra". En la mateixa línia, Zulueta ha subratllat que "no s'estan imputant uns fets", sinó que "s'està imputant una personalitat per la seva manera de pensar".