L'advocat de Willy Toledo, Endika Zulueta, ha informat aquest dimecres que l'actor ha estat detingut cap a les 15.00h al seu domicili de Madrid. A començaments de mes, el Jutjat número 11 de Madrid va emetre una ordre de detenció contra Toledo per no haver anat a declarar després de la denúncia presentada per Advocats Cristians i per la fiscalia per presumpta vexació dels sentiments religiosos. L'actor serà portat demà davant del jutge perquè li prengui declaració.

Dilluns passat Toledo va assenyalar en un missatge en el seu perfil de Facebook que portaria el seu acte de desobediència "fins a les últimes conseqüències" i que esperaria "pacíficament" els agents de seguretat de l'Estat sense lliurar-se.

El lletrat de Toledo ha criticat que "podent-lo haver detingut aquesta nit o demà al matí, la policia ha decidit tenir-lo en un calabós, privant-lo així de llibertat durant gairebé 20 hores".

Segons el parer del lletrat, la fiscalia ha interposat una denúncia contra una persona "per escriure a Internet 'em cago en Déu'". Per això, es pregunta si en un Estat constitucionalment aconfessional com és Espanya, segueix instaurada "la Inquisició". "A l'Espanya del segle XXI la llibertat d'expressió avui es tanca en un calabós", diu l'advocat.

I ha conclòs dient que l'acte al qual tenia previst anar Toledo aquest dimecres a Madrid a partir de les 23.00 hores, al Teatro del Barrio, "es manté".

El mateix Toledo ha informat a través del seu perfil de Facebook de la detenció amb una publicació molt curta on diu que, efectivament, el detenen, que se li ha acabat "el guateque" i "vamos pallá".

Segons indiquen fonts policials a Europa Press, la detenció s'ha produït sense cap tipus d'incident i l'actor no ha ofert resistència. Willy Toledo passarà la nit en comissaria i aquest dijous passarà a disposició judicial.