Ja fa vuit dies, una setmana, que Jordi Sànchez i Jordi Turull fan vaga de fam, mentre que Josep Rull i Joaquim Forn en porten quatre. Tots ells, protesten pel bloqueig al Tribunal Constitucional dels recursos d'empara i que, al seu torn, impedeix el seu accés al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg.

En un missatge a les xarxes socials, Sànchez ha volgut deixart clar que la vaga de fam "és un acte de protesta" i no pas una "demostració de valentia ni de res i menys encara és cap competició amb ningú, ni amb un mateix".

L'inici de la protesta va tenir lloc ara fa tot just una setmana quan Turull i Sànchez van anunciar que s'acollien a aquesta mesura de protesta. Dilluns s'hi van sumar Rull i Forn. 

La vaga de fam que estan duent a terme des de la presó de Lledoners està rebent suports també des de fora del centre penitenciari. Aquest divendres van començar els dejunis encadenats organitzats per l'ANC que han de durar fins al 21 de desembre i també s'han adherit a la web Vagadefam.cat. més de 204.000 persones.