Iván Espinosa de los Monteros, portaveu de Vox al Congrés dels Diputats ha ajudat a escampar l'última fake new dels mitjans d'ultradreta sobre el govern espanyol i concretament, sobre Podemos. Segons Espinosa de los Monteros i els periodistes ultres, la nova llei de benestar animal, que va aprovar el Congrés la setmana passada tot i l'esmena del PSOE que exclou els gossos de caça de la normativa, legalitza la zoofília. Aquesta idea esbojarrada s'ha escampat per les xarxes socials i la mà dreta d'Abascal, en lloc de negar-ho, ha posat encara més llenya al foc, mesclant-hi la polèmica amb la llei del només sí és sí.

Preguntat per un periodista del mitjà ultra Estado de Alarma (el mateix on un alcalde del PP va fer comentaris denigrants sobre Irene Montero) per com veu que Ione Belarra vulgui despenalitzar la zoofília, Espinosa de los Monteros, amb un to irònic ha dit: "Només tinc un dubte. Som s'obté el consentiment dels animals per a tenir relacions sexuals. Li hauríeu de demanar a Podemos si han pensat com obtindran el consentiment dels animals, les gallines, amb les que volen mantenir relacions sexuals". Amb aquestes declaracions del portaveu de Vox (que dona per bona una notícia falsa sobre la nova llei de benestar animal) també aprofita per ridiculitzar la idea del consentiment en les relacions sexuals, en la que la ministra d'Igualtat ha insistit des de l'inici de la legislatura i en la que es basa la norma de Llibertat Sexual, més coneguda com la llei del només sí és sí. 

La zoofília, fins ara, no era un delicte 

La idea que Podemos pretén legalitzar la zoofília és falsa i prové dels mitjans d'extrema dreta que volen desacreditar la norma del ministeri de Drets Socials, dirigit per Ione Belarra. Fonts d'aquest departament han explicat a eldiario.es que aquesta idea és radicalment mentida, bàsicament perquè la zoofília mai no havia estat penalitzada. Fins ara, estava tipificada l'explotació sexual dels animals, és a dir, quan hi ha un lucre econòmic ."Ara, en lloc d'explotació sexual, es tipifcaràn tots els actes sexuals amb animals. En cas que es produeixin lesions seran considerades delictes; en la resta, més lleus, es tipificaran com a maltractament d'obra", resumeixen a aquest diari.

Inicialment, la llei que va sortir del Consell de Ministres en el seu moment, contemplava penes de presó i multes per "l'exercici de professió, ofici o comerç que tingui relació amb els animals i per la tinença d'animals fora de les activitats legalment regulades i per qualsevol mitjà o procediment, inclosos els actes de caràcter sexuals, causi a un animal vertebrat lesió que requereixi tractament veterinari per restablir la seva salut". Amb tot, el PSOE va incloure una esmena a la part penal de la llei per canviar algunes d'aquestes penes.