Vox ha interposat una querella contra cinc membres de la mesa del Parlament pels delictes de desobediència i prevaricació per no haver acatat l'acord de la Junta Electoral Central (JEC) que inhabilita el president Quim Torra com a diputat.

La querella va dirigida contra el president de la Mesa, Roger Torrent; el vicepresident primer, Josep Costa (JxCat); el secretari primer, Eusebi Campdepadrós (JxCat); el secretari segon, David Pérez (PSC), i la secretària quarta, Rut Ribas (ERC). Des del partit asseguren que, després de la publicació i notificació de l'acord, tots ells han mostrat en "reiterades ocasions" la seva "negativa" a complir la resolució.

Entre aquestes mostres, recullen el ple extraordinari que va convocar la mesa el 4 de gener en la qual es va "ratificar" Torra com a president i es va qualificar l'acord de la JEC com un "cop d'estat". La formació també adjunta a la querella com a "prova" la manifestació de la mesa davant dels mitjans de comunicació on s'assegurava que Torra seguia essent "diputat de ple dret".

Des de Vox consideren que gairebé la totalitat dels de la mesa del Parlament, "en una clara i manifesta actuació arbitrària i injusta", conscient de la "il·legalitat" i desobeint la JEC, van "acordar mantenir Torra com a diputat". En aquest sentit, remarquen que tots ells sabien que el lloc de Torra "s'havia declarat vacant".