El que es va conèixer com l'efecte Yolanda, el qual augurava un gran resultat al projecte de la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, que ara lluny. Tanmateix, segons mostra una enquesta de SocioMétrica per a El Español, la plataforma Sumar seria la millor aposta per l'espai d'Unidas Podemos. Si el partit morat es presenta sol i amb les seves sigles obtindria 29 escons, un 10% dels vots, però si es presenten en el projecte Díaz el resultat es dispara fins als 53 escons, 24 més. 

El projecte de Sumar pot ser el salvavides que necessita l'espai de Podemos, però no és prou per evitar un govern de dretes, segons el sondeig. Malgrat els bons resultats que tindria Sumar, no serien prou per aturar un govern de dretes. Tenint en compte que els vots dels quals es nodriria la plataforma són del PSOE, tant en l'escenari que es presentin com que no, la suma final no marcaria una gran diferència per les esquerres espanyoles. Per una banda, si Sumar no es presenta el PSOE obtindria 96 escons, si no cauria fins als 82 diputats. En els dos casos es tracta d'una gran patacada pels socialistes que caurien per sota de la barrera dels 100 escons. 

sondeig el español

Font: El Español

 

La dreta espanyola segueix forta

El gran vencedor d'unes eleccions general en aquest moment seria el PP. Liderats per Alberto Núñez Feijóo el popular aconseguirien entre 130 i 133 escons, una gran millora dels 89 diputats actuals. Malgrat el canvi, sols no podrien governar i aquí entrarien aliances necessàries amb altres partits, sent Vox la formació que més els pots apropar a La Moncloa. 

La formació d'extrema dreta Vox aconseguiria entre 47 i 50 escons, en els dos casos obtenint menys que els 52 representats que van aconseguir l'any 2019. La formació de Santiago Abascal hauria arribat al seu sostre electoral i no sembla poder créixer més, és més, podria tendir a decréixer. Tot i això, la suma amb el PP els portats al capdavant del govern espanyol, ja que sumarien més de 175 escons.

En tot cas, sense el suport de Ciutadans, els quals no aconseguiran representació parlamentària. Ni el procés de refundació està servint a la formació taronja per reflotar les seves expectatives electorals. Ciutadans s'encamina a uns nous comicis amb els sondejos a la contra, ja que tots apunten que se'ls tancaran les portes del Congrés. 

Pel que fa a les formacions catalanes, Esquerra Republicana de Catalunya obtindria entre 12 i 13 escons. Mentre que els resultats de Junts per la Catalunya i la CUP no oscil·len, els dos partits revalidarien els seus resultats.