Vox, que exerceix d'acusació popular en el cas del Tribunal Suprem contra el Govern pel referèndum, demanarà presó per a Mireia Boya i Anna Gabriel, després de la declaració d'aquesta darrera, prevista per a la setmana que ve.

Avui ha declarat Boya i no hi ha hagut mesures cautelars. Ningú les ha demanat. Ni la Fiscalia ni Vox. De fet, fonts de l'acusació popular han explicat que no hi havia motius. Però a mitja tarda hi ha hagut un canvi de criteri i Vox ha comunicat que "esperarà a la declaració d'Anna Gabriel de dimecres per implicar la CUP a l'entramat colpista i demanar així la presó per a ambdues".

L'exdiputada de la CUP Mireia Boya ha declarat la clara intencionalitat per tirar endavant la República negant que la declaració d'independència del 27 d'octubre tingués res de "cosmètica", sinó que ella va percebre que buscava "la seva efectivitat real" i per això hi va votar a favor, tot i que admet que no es va poder desplegar a causa de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. Nega així la proclamació simbòlica que la resta d'imputats han volgut mostrar davant el Tribunal Suprem en les seves declaracions.

Boya ha declarat, també, que en tot moment es va buscar el diàleg amb l'Estat espanyol i una sortida pactada al conflicte, seguint la mateixa línia que la resta d'investigats, i que desconeixia el document Enfocats: "Mai havia vist el document d'Enfocats fins a veure l'atestat de la Guàrdia Civil".