Després de les vacances de Nadal, Vox es troba ultimant els detalls d'una gran festa de la ultradreta a Madrid. A banda de Santiago Abascal i els seus, hi estaran convidats l'extremista francesa Marine Le Pen i l'hongarès Viktor Orbán. Ara mateix, els seus esforços estan centrats en les eleccions de Castella i Lleó, que se celebren d'aquí un mes i en què han presentat com a candidat un jove masclista i homòfob. Arran d'aquestes podrien entrar en el seu primer govern autonòmic. A més, però, també es troben immersos en els preparatius d'una "gran cimera" a Madrid, on Abascal serà l'amfitrió d'una trobada que reunirà els grans líders de la ultradreta europea, els que ells anomenen "patriotes europeus". 

Seguint el camí de Varsòvia  

Tot i que encara no hi ha una data fixada per a aquest esdeveniment, està previst que tingui lloc a finals de gener. Aquesta, tanmateix, no serà la primera trobada dels líders extremistes, sinó una continuació de la que van fer a principis de desembre a Varsòvia, quan el Partit de la Llei i la Justícia, amb el polonès Jaroslaw Kaczynski al capdavant, va donar la benvinguda a la resta d'ultres. Vox i la resta de partits convocats han donat suport als polonesos en plena crisi humanitària a la frontera amb Bielorússia. 

Abascal, que en les últimes setmanes també ha fet la seva particular gira ultra per visitar els principals líders conservadors de l'Amèrica Llatina, començant per Jair Bolsonaro, ha fet una valoració molt positiva d'aquesta trobada a Polònia: "Torno a Espanya després de l'exitosa cimera a Varsòvia amb els primers ministres de Polònia i Hongria i altres dirigents patriotes i conservadors europeus", va exposar en una piulada, en què avançava les seves intencions d'organitzar una trobada similar aquest gener a l'Estat. I sembla que així serà.

Paper al Parlament Europeu  

Encara que la cimera comptarà amb alguns dels líders extremistes més reconeguts, com són Orbán, Le Pen,  Martin Helme (Estònia) o Mateusz Morawiecki (Polònia), no hi assistirà l'italià Matteo Salvini. Els ultres d'Itàlia, en canvi, estaran representats per Giorgia Meloni, líder de Fratelli d'Italia. Tots plegats tenen un objectiu comú: mobilitzar-se i erigir-se com l'alternativa a l'Europa d'Úrsula von der Leyen, de Macron i de les elits globalistes.

En la reunió a Varsòvia la gran absència també va ser la de Matteo Salvini, que va emetre un comunicat afirmant que és necessari escollir "el moment adequat" per a aquest nou grup. Salvini va ser un dels signants d'una declaració feta al juliol per 16 formacions ultres en la quals anunciaven plans de gestar una "gran aliança" al Parlament Europeu, però se n'ha desmarcat. Aquesta aliança es podria traduir en nou grup al Parlament que unís els Reformistes i Conservadors Europeus (ECR) i Identitad i Democràcia (ID).