Pablo Casado i Santiago Abascal es fan veure i llueixen les seves amistats per l'Amèrica Llatina. L'ultra de Vox es fotografia amb el president del Brasil, Jair Bolsonaro, com si fossin dos influencers. A través d'Instagram, especifica que ha aconseguit, com si d'una gesta es tractés, que Bolsonaro es vesteixi amb una samarreta de la selecció espanyola: "El futbol és una cosa molt seriosa", especifica a través del seu compte.

abascalImatge de recurs de la trobada entre Abascal i Bolsonaro

I afegeix: "Interessant trobada amb el líder que ha lluitat de manera més frontal i eficaç contra el comunisme i l'extrema esquerra a tota la Iberosfera". Després de la seva visita pels governs xenòfobs d'Hongria o Polònia, ara creua l'Atlàntic. Abascal ha promogut una "aliança de tots els patriotes del món" com a part d'una visita que va assegurar que tenia com a objectiu aprendre d'una "nació que no es rendeix". La trobada es va fer d'incògnit i s'ha confirmat posteriorment.

I si Abascal feia la seva divendres passat, el líder del PP, Pablo Casado, ha replicat el model. Casado reprèn la seva agenda internacional amb una minigira pel Con Sur, on reivindica la hispanitat i aposta per una aliança per la llibertat contra els populismes. "Vaig esmorzar a l'Uruguai, vaig esmorzar al Paraguai, vaig sopar a l'Argentina i vaig dormir a Xile". Aquestes van ser les paraules de Casado mentre pronunciava una conferència al Centre d'Estudis Públics de Xile.

El popular no ha perdut l'ocasió per criticar el president espanyol, Pedro Sánchez, i titllar el país de "decadent". Però el més criticat ha estat el seu suport públic a Michael Kast. El candidat presidencial pinochetista va modificar els punts més criticats de les seves propostes, com eliminar el Ministeri de la Dona i les polítiques xenòfobes, per captar vots el mes de novembre.

El candidat conservador a la presidència de Xile, José Antonio Kast, s'ha disculpat aquest divendres de les acusacions d'"abús sexual" emeses contra l'aspirant pel pacte d'esquerres Aprovo Dignitat, Gabriel Boric, en el marc d'un debat organitzat de cara a la segona volta de les eleccions.

Les amistats de Casado, anteriorment se li han girat en contra. L'expresident francès Nicolas Sarkozy, va acabar sent més notícia com a conseqüència de la segona condemna per corrupció que pels missatges de suport de la dreta espanyola. Posteriorment, l'aleshores primer ministre austríac, Sebastian Kurz, va acabar dimitint per un cas del qual va sortir esquitxat arran d'un escàndol de corrupció tot just uns dies després de participar al míting del PP a València on Casado va subratllar que Kurz era una inspiració per a ell.

Fotografia de portada: Abascal i Bolsonaro al Brasil