Vox ha respost el preacord assolit entre ERC i la CUP assegurant que el que cal és dissoldre els Mossos i incorporar-los com a membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, tant al Cos Nacional de Policia com a la Guàrdia Civil, per posar-se "al servei de tots els espanyols" i garantir així els seus drets i llibertats.

Ho ha dit el portaveu del partit d'extrema dreta espanyola, Jorge Buxadé, que ha considerat que l'acord assolit pels republicans i els anticapitalistes en el marc de les negociacions per a la conformació del Govern de Catalunya i que persegueix impedir l'ús de les bales foam no només és una mesura "absolutament criticable", sinó que a més "voreja el delictiu". "Estaríem ja en l'omissió del deure de perseguir delictes", ha valorat.

Buxadé ha defensat que els Mossos estan per garantir la seguretat i la llibertat de tots els catalans i singularment en les últimes setmanes les propietats de tots aquells als quals l'extrema esquerra separatista està destrossant "un dia sí l'altre també" els seus negocis.

El dirigent de Vox ha censurat que tant ERC com la CUP confirmin, amb aquesta mesura sobre les bales de foam, que segueixen "en el cop d'institucional contra l'ordre polític i contra la Constitució" i "ningú" aturi aquesta deriva a Catalunya.

Els deliris sobre Cuba

Preguntat sobre una informació que publica aquest dilluns l'ABC, que apunta que el règim cubà s'ha infiltrat a l'extrema esquerra i en els CDR, Buxadé ha dit que aquesta notícia suposa la constatació de "la perfecta connexió dels CDR amb qualsevol banda de criminals que recorri el món".

"El terrorisme de carrer sempre ha estat vinculat al terrorisme nacional i internacional", ha abundat Buxadé, per mostrar tot seguit la seva preocupació sobre què estan fent els serveis d'intel·ligència espanyols davant aquesta situació.

"Se'ns tornarà a escapar el president de la Generalitat ficat en un maleter per fugir a Bèlgica i acollir-se a algun santuari quan calgui tornar a prendre decisions fermes per defensar la unitat d'Espanya? Què fan els nostres serveis d'intel·ligència? O estan només preocupats mirant xats dels espanyols?", s'ha preguntat.

 

El portaveu del partit d'extrema dreta espanyola, Jorge Buxadé / Europa Press