Santiago Abascal incrementa l'ofensiva contra l'amnistia i passa a la via judicial. El líder de Vox ha anunciat que la formació d'ultradreta anirà aquest dimarts al Tribunal Suprem espanyol a presentar una querella contra el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, per tal d'intentar frenar l'aprovació de la llei d'amnistia pactada amb els partits independentistes. Vox acusa el líder socialista de la comissió de tres suposats delictes, si bé no ha concretat quins són --això sí, fa una setmana es va fer referència al delicte de suborn per impulsar la mesura de gràcia a canvi de la seva investidura--. Com a mesura cautelar, la ultradreta demanarà al Suprem "suspendre el debat d'investidura", previst per a aquest dimecres i dijous.

En la roda de premsa en què ha informat sobre els detalls de l'estratègia ultra, Abascal ha titllat la sessió que ha de servir per proclamar president Pedro Sánchez d'"investidura colpista", i ha fet una crida a la Mesa del Congrés perquè no doni via lliure a la llei d'amnistia per considerar-la "inconstitucional". En aquesta línia, també ha apujat el to, exigint al Partit Popular que utilitzi la seva majoria absoluta al Senat per impedir que la mesura sigui tramitada a la cambra alta --en cas contrari, Vox es querellarà contra el Congrés i el Senat. "Ni votar a favor ni vetar, és que directament no es pot tramitar", ha afirmat el líder ultra. Per si no fos suficient, Abascal ha afirmat que el seu partit "no pararà" i "continuarà animant i donant suport" a les manifestacions convocades al llarg de la darrera setmana davant de les seus del PSOE.

El sindicat de Vox i el PP s'abraonen contra l'amnistia

Els atacs de la dreta política contra l'amnistia han arribat a noves dimensions aquest dilluns, quan s'ha començat a conèixer els detalls de la llei que ha de ser una mesura de gràcia per als líders independentistes vinculats al procés. El sindicat Solidaritat, vinculat a l'extrema dreta de Vox, ha convocat per al divendres 24 de novembre una vaga general en defensa de la unitat d'Espanya i per a mostrar el seu rebuig a la futura llei d'amnistia i als pactes del PSOE per a la investidura --malgrat que el Ministeri de Treball del govern espanyol només permet que els agents socials reconeguts com a majoritaris puguin convocar una vaga general, un terreny delimitat a UGT i CCOO per ser els sindicats més representatius en l'àmbit estatal. I mentrestant, El grup del Partit Popular Europeu a l'Eurocambra ha sol·licitat formalment la celebració d'un ple sobre l'amnistia la setmana que ve. Segons els populars, el debat s'emmarca en el risc de l'estat de dret a Espanya i volen deixar clar que "no és negociable a la Unió Europea". "No pot ser simplement sacrificat per obtenir els vots necessaris per formar una majoria de govern", han dit els populars en un comunicat. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!