Nous altercats entre manifestants ultres i policia a Madrid. La policia espanyola ha llançat bales de goma contra els manifestants congregats aquest dissabte als voltants de la seu del PSOE al carrer Ferraz de Madrid després que un grup d'ultres hagi començat a increpar i llançar objectes contra els agents de policia. En la novena nit de protestes contra l'amnistia, milers de persones s'han tornat a aplegar als voltants de la seu socialista a Madrid, i han clamat contra l'amnistia després que el PSOE i Junts per Catalunya signessin aquest dijous un pacte per a la investidura de Pedro Sánchez. A diferència de la jornada anterior, aquesta nit s'han tornat a produir un enfrontament entre la policia.

🔴 Manifestació a Ferraz contra l'amnistia, DIRECTE | Última hora de les protestes a Madrid
 

La concentració ha començat de forma pacífica abans de les vuit del vespre, i cap a les 22 hores han aparegut alguns encaputxats amb símbols feixistes i s'han produït els primers llançaments a la línia policial. Petards, bengales i alguna ampolla. Els antiavalots, per la seva banda, s'han anat preparant progressivament, primer amb els cascs, després amb els escuts, mentre els xiulets anaven en augment i alguns dels concentrats s'inclinaven per sobre de les tanques del cordó policial, provocant cada vegada més tensió.

Els manifestants que s'han aplegat aquest dissabte a Ferraz han respost al llarg de la setmana a la crida de grups afins a Vox, onegen banderes espanyoles i criden consignes contra el president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, que aquest divendres es va assegurar els vots necessaris per tornar a ser investit, en un debat que se celebrarà la setmana vinent, presumiblement els dies 15 i 16 de novembre. També apunten contra el president a l'exili, Carles Puigdemont, a qui volen "a presó", la premsa per "manipuladora" o la policia. 

Manifestacions arreu de l'Estat aquest diumenge

Aquest diumenge la dreta espanyola tornarà a manifestar-se, i aquest cop també ho farà a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, convocats per Catalunya Suma. Així, l'espanyolisme tornarà a posar a prova la seva capacitat de convocatòria a Catalunya en una nova mobilització contra l'amnistia pactada pel PSOE i els partits independentistes. A banda d'aquesta mobilització, el Partit Popular també ha convocat una protesta a totes les capitals de província de l'Estat per desafiar Pedro Sánchez, que ja té els suports necessaris per ser investit president del govern espanyol.