Continua l'ofensiva del PP contra l'independentisme, el PSOE, Pedro Sánchez i l'amnistia. El grup del Partit Popular Europeu a l'Eurocambra ha sol·licitat formalment la celebració d'un ple sobre l'amnistia la setmana que ve. El ple s'emmarcaria en els acords entre el govern espanyol i els independentistes, que han acordat una llei d'amnistia que es preveu que es registri al Congrés aquesta setmana, juntament amb la investidura de Pedro Sánchez i la configuració del seu executiu. Segons els populars, el debat s'emmarca en el risc de l'estat de dret a Espanya i volen deixar clar que "no és negociable a la Unió Europea". "No pot ser simplement sacrificat per obtenir els vots necessaris per formar una majoria de govern", han dit els populars en un comunicat. 

En una declaració conjunta, el líder del PPE, l'alemany Manfred Weber, i la cap de la delegació del PP espanyol a l'Eurocambra, Dolors Montserrat, han advertit que les disposicions de l'acord per a l'amnistia dels implicats en el desafiament independentista suposen un "risc de violar la separació de poders, i mina la independència judicial". L'agenda de la pròxima sessió plenària es tancarà aquest dijous a la reunió de la Conferència de Presidents (CoP), que reuneix els líders de tots els grups parlamentaris.

Els populars europeus es fan seu el discurs de Feijóo

En un fil de X (antic Twitter), els populars europeus, amb el hashtag #EspañaNoSeRinde, subratllen que "l'estat de dret és innegociable a la UE i no es pot sacrificar simplement per obtenir els vots necessaris per formar una majoria governamental". "El Grup PPE està molt preocupat pel deteriorament de l'estat de dret a Espanya després de l'intent dels socialistes d'aconseguir el suport dels separatistes catalans. Les disposicions del pacte d'amnistia que han signat corren el risc de trencar la separació de poders i de soscavar la independència judicial", subratllen els populars.

Ho comparen amb Polònia

Així mateix, també posen èmfasi en el fet que totes les associacions judicials, així com els representants d'empreses i sindicats han "donat l'alarma" per la llei d'amnistia. "Ho hem vist abans a Polònia i esperem que la Comissió Europea deixi clar immediatament que, per exemple, les disposicions legals són totalment inacceptables", han avisat els populars europeus, que critiquen el concepte de lawfare a l'acord entre Junts per Catalunya i el PSOE. De fet, consideren que aquest concepte "obre la porta a la ingerència en el poder judicial per part del poder legislatiu" i afirmen que l'únic propòsit d'aquesta amnistia és la de "mantenir-se al poder".  

 

"El que ens trobem a Espanya és l'inici de la fi de l'estat de dret i el trencament de la separació de poders. Comptem amb les institucions europees com a espai de democràcia i llibertat per aturar aquest pacte, que trenca l'estat de dret i la igualtat de la ciutadania a Espanya, com han fet abans a altres països", conclouen els populars europeus. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!