Primeres conseqüències del gir al centre del líder del PP, Pablo Casado. Vox ha congelat les negociacions dels pressupostos a Andalusia (on el PP governa amb Ciutadans i el suport extern de la formació d'ultradreta) com a reacció a l'agre discurs del dirigent popular contra Santiago Abascal. 

Així doncs, el grup de diputats de Vox que tenien previst reunir-se la tarda d'aquest mateix dijous amb l'equip d'Hisenda del govern andalús ha anul·lat la trobada. El portaveu del partit a Andalusia, Alejandro Hernández, ha criticat el discurs de Casado amb el següent advertiment: "El que planta és el que recollirà".

Per a Hernández, el president popular ha aconseguit una cosa insòlita: "L'aplaudiment unànime de Podemos i el PSOE amb els grups polítics que volen destruir Espanya". També ha denunciat que el discurs "ha fregat el to ofensiu, inclús amb desqualificacions 'ad hominem' que haurien d'estar fora de qualsevol discurs polític".

"Ha demostrat clarament que prefereixen els que pacten amb ETA abans que donar suport a la moció de censura de Vox", ha lamentat afegint que "l'èxit de la moció de censura és innegable i inversament proporcional a les crítiques que arribaran de la pràctica totalitat de mitjans de comunicació afins al duopoli polític Podemos-PSOE o als partits secessionistes".