Vox demana ajuda perquè es faci justícia. Aquesta és la crida que han fet a través de les seves xarxes socials: un micromecenatge per portar el president de la Generalitat, Quim Torra, a judici. La formació d'ultradreta continua amb la seva estratègia de personar-se com a acusació popular. És per aquest motiu que volen anar fins al final amb la causa contra el president Quim Torra oberta al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per desobediència en el cas de llaços grocs.

Dos dies després que el TSJC admetés a tràmit la querella presentada per la Fiscalia de Catalunya, la formació d'extrema dreta liderada per Santiago Abascal va demanar de personar-se en la causa. Tal com han anunciat a les xarxes, el TSJC els demana una fiança de 15.000 euros per jutjar el president de la Generalitat.

"A Espanya patim un procés colpista promogut des del Govern de la Generalitat de Catalunya que amenaça la unitat de la Nació", exposen. "Una peça clau d'aquest moviment separatista, il·legal i delictiu és Quim Torra com a actual president de la Generalitat", defineixen. "Aquest ha incomplert el mandat de la Junta Electoral de retirar els símbols separatistes quan va començar la campanya electoral, cosa que no ha fet".

Així, des de la formació asseguren que s'han compromès amb "la defensa de la integritat territorial d'Espanya davant les constants pressions procedents dels partits del sistema que pretenen que l'atac separatista quedi impune", detallen. D'aquesta manera, destaquen que la seva voluntat és que Torra sigui "condemnat" amb les penes més altes possibles i que, per aconseguir-ho, s'han "personat davant dels tribunals".

La intenció de Vox, doncs, és que Torra sigui condemnat per un delicte de desobediència.