El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha admès a tràmit la querella de la fiscalia contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per desobediència per l'incompliment de l'acord de la Junta Electoral Central que l'obligava a retirar els llaços grocs, les estelades i símbols en favor dels presos polítics de les façanes dels edificis oficials.

El president Torra ha rebut aquest migdia la notificació de la querella. "Davant d'un estat autoritari, hem decidit viure sense por. Amb la llibertat d'expressió fins a les últimes conseqüències", ha afirmat en una piulada acompanyada d'una fotografia on es pot veure com signa la notificació.

La Fiscalia Superior de Catalunya va presentar dimecres passat la querella contra Torra seguint les indicacions de la fiscal general de l'Estat, María José Segarra.

La querella acusa el president de "desatendre" el mandat de la Junta Electoral Central quan, "conscientment i deliberadament", va decidir mantenir simbologia "partidista" en edificis públics dependents de la Generalitat, "encara que fos de forma encoberta o simbòlica a través de cartells, imatges, figures, fotografies i simbologia en general de la mateixa natura ideològica i partidista, representativa dels postulats de part de la societat". 

La sala civil i penal, que presideix el president del TSJC, Jesús Barrientos, no entra a valorar en la seva interlocutòria d'admissió a tràmits els fets i nomena magistrat instructor Carlos Ramos Rubio. El president Torra pot presentar un recurs de súplica davant el tribunal.