L'acusació popular que exerceix el partit Vox planteja que l'expresident del Govern Mariano Rajoy, l'exvicepresidenta Soraya Saénz de Santamaría i l'exministre d'Hisenda Cristóbal Montoro testifiquin al judici a la cúpula del procés, per a la qual demana penes de fins a 74 anys de presó.

En el seu escrit de qualificació provisional, a què ha tingut accés Efe, Vox també proposa que compareguin com a testimonis en el judici l'exministre socialista Alfredo Pérez Rubalcaba, l'expresident de la Generalitat Artur Mas, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, així com l'exconseller d'Interior Jordi Jané i l'exdirector dels Mossos Albert Batlle que van dimitir dos mesos abans de l'1-O.

Aquest partit també demana la testifical del diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà, de l'exdelegat del Govern a Catalunya Enric Millo, del president del Parlament, Roger Torrent, del qual va ser responsable del dispositiu policial de l'1-O, el coronel Diego Pérez de los Cobos, de l'actual vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, de l'exlíder del PDeCAT Marta Pascal i dels exdiputats de la CUP Eulàlia Reguant, Gabriela Serra i Antonio Baños.

A més, sol·licita que en el judici al Tribunal Suprem comparegui com a testimoni el major dels Mossos d'Esquadra Josep Lluis Trapero, per a qui la Fiscalia demana 11 anys de presó per rebel·lió en la causa que té oberta a l'Audiència Nacional.

Altres testimonis que planteja Vox són els comissaris que integraven la cúpula dels Mossos al costat de Trapero: Ferran López, Joan Carles Molinero, Emili Quevedo i Manuel Castellví, imputats per un jutge de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) pel seu paper l'1-O.

Vox també proposa la testifical d'exconsellers del Govern que van abandonar el seu càrrec mesos abans de l'1-O, com Neus Munté, Meritxell Ruiz i Jordi Baiget, així com de l'exdiputat de JxSí Lluis Llach, que presideix el Consell Assessor per a l'Impuls del Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent.

També sol·licita que siguin citats com a testimonis en el judici els principals col·laboradors d'Oriol Junqueras durant la seva etapa com a vicepresident de la Generalitat, Josep Maria Jové i Lluis Salvadó, que van ser detinguts en l'operació de la Guàrdia Civil del 20 de setembre del 2017 contra els preparatius de l'1-O, així com l'exsenador d'ERC Santiago Vidal i el jurista Carles Viver i Pi Sunyer.

De la seva banda, la Fiscalia, que demana penes de fins a 25 anys de presó, planteja en el seu escrit un total de 256 testimonis, entre ells el centenar d'agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que van quedar ferits l'1-O i els que llavors eren els màxims responsables dels dos cossos a Catalunya: el comissari Sebastián Trapote i el general Ángel Gozalo.

També sol·licita la testifical dels comandaments i agents de la Guàrdia Civil que van participar en el registre de la seu de la conselleria d'Economia el 20 de setembre del 2017, en el qual milers de persones van bloquejar l'accés a l'edifici per protestar contra la labor de la comitiva judicial.

En la part del seu escrit en la qual proposa les testificals, a què ha tingut accés Efe, el ministeri públic també sol·licita la compareixença d'exlletrat major del Parlament Antonio Bayona -que va renunciar al càrrec al juny passat, després d'haver qüestionat el referèndum unilateral-, i el secretari general del Parlament, Xavier Muro.

A més de la testifical de Pérez de los Cobos i de Millo, també proposada per Vox, la Fiscalia sol·licita la declaració en el judici com a testimoni de l'exsecretari d'Estat de Seguretat José Antonio Nieto, i l'exsecretari general tècnic del Ministeri d'Interior Juan Antonio Puigserver.

El que era subsecretari del Ministeri d'Hisenda quan van ocórrer els fets, Felipe Martínez Rico, també figura en la relació de testimonis que proposa la Fiscalia.

Altres testimonis que vol sentir en el judici el ministeri públic són els membres de la Mesa del Parlament durant la passada legislatura José María Espejo-Saavedra, de Ciutadans, i David Pérez, del PSC, així com el llavors director de la Delegació de la Generalitat davant la Unió Europea, Amadeu Altafaj, i el responsable del Diplocat, Albert Royo.

La Fiscalia també proposa la testifical d'Helena Catt i Wim Kok, portaveus de l'equip internacional d'experts electorals internacionals contractats per la Generalitat per actuar com a observadors de l'1-O.

El ministeri públic sol·licita també la compareixença, en aquest cas com a pèrits, dels agents de la Guàrdia Civil que van analitzar els documents que es van intervenir a Jové i Salvadó durant el registre a la Conselleria d'Economia, entre ells el document "Enfocats" i la llibreta "Moleskine" en els quals es detalla el full de ruta per a la independència