El líder de Vox, Santiago Abascal, ha estat rebut amb un llançament de pedres, fruita i ous a Salt. Després dels incidents d'aquest dissabte a Vic, on la plaça Major es va omplir d'estelades i banderes antifeixistes, la formació d'ultradreta ha continuat els seus actes de campanya a Salt. 

Abascal ha estat acompanyat per la diputada al Congrés Macarena Olona. I ha estat just a l'inici del seu discurs que s'han llançat algunes pedres i Abascal ho ha posat de manifest aturant-se. El líder de la formació ha denunciat que ni la Conselleria d'Interior ni els Mossos d'Esquadra no han fet res per controlar "els independentistes radicals" concentrats a la plaça. 

Vídeo del míting d'Abascal a Vic / Vox

Tot i les paraules d'Abascal, els Mossos d'Esquadra han carregat contra col·lectius que es manifestaven per la presència de la formació d'ultradreta, segons l'ACN. Abascal hauria recollit també les coses que li han llançat. 

Més incidents a Valls

Per altra banda, també hi hauria hagut càrregues policials a Valls, en un altre acte que celebrava Vox al municipi, amb la presència del diputat Javier Ortega Smith. Unes 100 persones s'haurien concentrat, segons el Diari de Tarragona, per protestar per la presència de la formació d'ultradreta.

Míting de Vox a Valls / Vox

Els Mossos han rodejat els manifestants per evitar la confrontació que també han llançat ous als participants del míting. 

Incidents a Vic

Abascal i Olona s'han dirigit a Salt, després que aquest dissabte el candidat a les eleccions, Ignacio Garriga, i el diputat al Congrés Javier Ortega Smith haguessin d'abandonar la ciutat escortats per agents dels Mossos, mentre centenars de persones els perseguien. 

Abans de l'acte, un cordó policial d'antiavalots va separar les desenes de persones concentrades en una convocatòria dels CDR i altres entitats antifeixistes, molt superiors en nombre als partidaris del partit d'extrema dreta. 

 

Imatge principal: captura del vídeo de Vox on es veu el líder de la formació d'ultradreta durant el míting a Salt / Vox