L’advocat Juanjo Aizcorbe es va quedar sense anar al Congrés a les eleccions del 28 d’abril. Sí que va entrar, però, com a regidor a l’Ajuntament de Pozuelo de Alarcón. Tot i això, el número dos de Vox a Catalunya ha aconseguit fer-se un lloc i acompanyarà Ignacio Garriga, líder de la formació a Catalunya, a la cambra baixa. 

“Advocat, catòlic, espanyol, català. A la recerca de la veritat, la bondat i la bellesa”. Així es descriu Juanjo Aizcorbe a Twitter. Però com a advocat va defensar la família Franco en el litigi amb l’Ajuntament de Santiago de Compostel·la per la propietat d’unes figures arrancades del Pòrtic de la Glòria de la capital gallega. A més, també va ser responsable jurídic de la cadena Intereconomía. Nascut a Barcelona, és el més gran de quatre germans i abans d’acabar a la formació d’ultradreta va passar pel PP.

Però anem a pams. En política, Aizcorbe va fer els seus primers passos a Fuerza Nueva, formació liderada per Blas Piñar, segons recull el portal Alerta Digital. Més tard, però, va canviar de partit. El 1995 va estar vinculat amb els populars de la mà d’Alejo Vidal-Quadras, dirigint el departament d’estudis i programes, i va ser el candidat a dirigir el PP a Barcelona l’any 1997. Per altra banda, l’any 1998 va liderar el Partido Demócrata Español a Catalunya, al costat de l’exsecretari general d’Alianza Popular i després del PP, Juan Ramón Calero. 

La seva més que possible afinitat ideològica amb el franquisme no s’acaba només amb defensar-los. El candidat va assistir a una missa en honor a Franco i a José Antonio Primo de Rivera. Segons recollia el mateix ElDiario.es, Aizcorbe es va acostar a saludar un dels presents que entonava el “Cara al sol” amb un braç alçat.

Vox ha aconseguit 52 escons a les eleccions del 10-N, 28 més que en les passades eleccions.