Vox es personarà com a acusació en el cas Dina, sobre el robatori del mòbil a l'exassessora de Podemos i Pablo Iglesias, Dina Bousselham, que instrueix el jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón i que forma parteix d'una de les peces sobre les activitats il·lícites del comissari Villarejo.

Així ho ha anunciat aquest dilluns el portaveu de Vox, Jorge Buxadé, en la roda de premsa en ser preguntat per la comissió parlamentària d'investigació proposada pel vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, sobre el que denomina les "clavegueres de l'Estat".

L'ultra ha qüestionat la versió d'Iglesias sobre que va retenir la targeta robada per "protegir" la seva assessora, la qual cosa segons Vox posa de manifest que el líder de Podemos tracta a les dones "amb absolut menyspreu" i des d'una posició de "domini".

jorge buxade - europa press

Imatge de l'europarlamentari ultra Jorge Buxadé en un acte | Europa Press

També ha recalcat que Iglesias és "qui ha de ser controlat, no l'oposició" i ha assenyalat que Vox presentarà un escrit de personació en la causa que segueix el magistrat García Castellón com a acusació per "els greus delictes" que s'estan coneixent a través dels mitjans de comunicació. Ha subratllat que Iglesias ha de respondre dels "eventuals delictes que ha comès davant d'un jutge" i d'"altres qüestions d'ordre ideològic com sobre quin és la seva opinió sobre la dona".

Rebuig a la comissió

Segons Buxadé, el vicepresident del govern espanyol ha de respondre d'aquest cas al jutjat i rebutgen la pretensió de Podemos de derivar la compareixença de Iglesias en el Congrés dins d'una comissió d'investigació que esmenti també l'últim govern espanyol del PP i periodistes.

Segons el seu parer, el partit morat s'ha llançat a una campanya "contra la llibertat de premsa" , però en les funcions del Congrés no està investigar als mitjans, ni a l'oposició, sinó controlar l'acció del govern espanyol. Per aquest mateix "respecte a les institucions" Vox manté el seu rebuig d'investigar el rei Joan Carles I: "La nostra posició no canvia. La negativa a aquesta comissió d'investigació és per respecte a les institucions, i sobre la resta, dedueixin-se les responsabilitats on corresponguin", ha assenyalat.