Vox ha acusat el Govern de la Generalitat de donar "ordres polítiques" als Mossos d'Esquadra per tal que no actuessin contra els macrobotellots que han tingut lloc en les darreres setmanes a Llinars, la UAB o Montblanc.

El seu portaveu al Parlament, Joan Garriga, ha denunciat que en aquests macrobotellots s'han produit "nombrosos delictes" que han pres forma d'agressions sexuals, robatoris i destrosses de material públic i privat.

"Molts d'ells s'han comès a la vista de la policia que no han actuat per ordres polítiques", ha dit, assegurant que així els hi han fet arribar diversos agents. Garriga ha posat d'exemple el botelló de Tiana, on agents dels Mossos i de la Policia Local van haver de fugir corrent el passat dissabte a la nit per la violència d'un grup de joves.

"El culpable és el Govern d'ERC i Junts", ha assegurat Garriga, acusant les formacions independentistes de no donar suport suficient a la policia i de propiciar que el "ciutadà s'hagi acostumat a veure que el polític pot passar de l'autoritat judicial", en referència a la incompareixença de l'exvicepresident primer del Parlament Josep Costa, per qui la formació d'extrema dreta ha demanat una ordre de detenció.

El portaveu també ha posat d'exemple les manifestacions d'Urquinaona i contra l'empresonament de Pablo Hasél i ha acusat mitjans i institucions d'assenyalar els policies com els "dolents" i "els que cremaven contenidors com els bons".

La solució: obrir l'oci nocturn

Per a Vox, la causa de tot plegat és el tancament de l'oci nocturn, el qual la formació ha demanat que s'obri "sense cap altra limitació que les mesures sanitàries". La formació també ha presentat una proposta de resolució que insta el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, a qui Garriga ha nomenat el "conseller del caos, la desobediència i el desacatament", a establir un pla antibotelló.

Així doncs, Garriga ha qualificat d'"insuficients" les mesures que l'Executiu ha establert per a les festes de la Mercé, i que passen per permetre l'obertura de les terrasses de les discoteques fins les tres de la matinada. Garriga ha lamentat que amb el tancament de l'oci nocturn l'únic que s'ha aconseguit és "la destrucció de llocs de treball i fer costum els macrobotellots".

Exclosos de la llei electoral

Vox és l'únic partit que ha quedat fora del document que ERC ha enviat a la resta de grups per impulsar una ponència conjunta que dugui a terme una llei electoral pròpia. En un tuit, el seu líder, Ignacio Garriga, va denunciar que els republicans "menyspreen més de 217.000 catalans", en referència als seus votants. "Com a bons aspirants a tirans, no reconeixen el resultat de les urnes. Se'ls girarà en contra!", va afegir.

 

Imatge principal: el portaveu de Vox al Parlament, Joan Garriga / Foto: ACN