Vox ha donat per tancada aquest dijous la crisi oberta en el grup parlamentari de les Balears, després que cinc diputats rebels expulsessin a la líder del partit i al president del Parlament, després d'aconseguir un acord amb els díscols. En un comunicat, el partit ha explicat que Gabriel Le Senne continuarà com a president del Parlament balear i que el grup parlamentari, que va quedar controlat pels cinc rebels, tornarà a incloure a Le Senne i a Patricia de les Heras. "Amb voluntat d'enteniment, totes les parts afectades han solucionat diferents malentesos i han acordat continuar treballant units per a complir el compromís adquirit amb els votants de Vox i les mesures encara sense desenvolupar per a millorar la vida dels ciutadans de les Balears", ha indicat el partit de Santiago Abascal en el comunicat que s'ha fet públic aquest dijous.

El grup de Vox al Parlament de les Illes Balears, format inicialment per vuit diputats, es va partir en tres el passat dilluns 29 de gener, vuit mesos després dels resultats de les eleccions del 28 de maig passat. Primer, l'octubre passat, el diputat Francisco José Cardona es va donar de baixa del partit i dels seus càrrecs orgànics i ha continuat com a diputat no adscrit al Parlament balear. El motiu: que l'extrema dreta no va donar suport al sostre de despesa del govern de les Illes format pel PP. El dilluns 29 de gener, justament l'endemà que Abascal fos escollit de nou com a líder de Vox a l'assemblea general del partit, el grup es va tornar a partir.

Un grup de cinc diputats va fer públic que expulsaven del grup parlamentari de Vox Balears el president del Parlament balear, Gabriel Le Senne, i la presidenta del partit, Patricia de las Heras. Aquests dos diputats van passar a ser diputats no adscrits, però tenien el suport de la direcció estatal de Vox, és a dir, de la direcció d'Abascal. Per altra banda, Abascal va afirmar que volia proposar expulsar del partit els cinc diputats que van fer fora Le Senne i Patrícia de las Heras del grup parlamentari balear. Ara sembla que aquesta fractura interna que es va obrir el dilluns 29 de gener, sembla que aquest dijous tot ha quedat en res i la ferida ha quedat, aparentment, tancada.