Mentre el Partit Popular intenta allunyar-se del discurs de Vox que nega la violència masclista només un mes abans de les eleccions generals del 23 de juliol, els mateixos dos partits han arribat a un pacte perquè la ultradreta presideixi el Parlament de les Illes Balears, pactant, entre altres coses, l'arraconament del català a l'arxipèlag. Ocuparà el càrrec Gabriel Le Senne, número 7 del partit a les llistes i que va entrar al Parlament després que el seu líder, Jorge Campos, fes les maletes per presentar-se com a cap de llista de la formació el 23-J, seguint l'exemple de la presidenta en funcions Francina Armengol. La tria de Le Senne, ultraconservador i advocat de professió, dinamita tots els discursos que s'han fet des del partit popular per intentar allunyar-se de l'extrema dreta i les piulades del nou president del Parlament demostren el seu masclisme, homofòbia i també negacionisme del canvi climàtic. Aquests, a més, estan sempre escrits en castellà. 

"Per això les dones són més bel·ligerants, perquè no tenen penis", va escriure, per exemple, el novembre del 2020, contestant a un missatge que ja no es pot llegir, perquè l'havia publicat un perfil que ha estat suspès. Aquesta piulada va passar desapercebuda, fins aquest dimarts, quan desenes d'usuaris van contestar al ja president del Parlament de les Illes Balears. També ha atacat en diverses ocasions el col·lectiu LGTBI: "Bloquejo tots els anunciants amb banderes LGTBI", escrivia ara fa un any a les xarxes, en referència als perfils que es posaven de fotografia d'usuari una bandera en suport del col·lectiu durant el mes de juny. "Esclar que hi ha persones gais a Vox. Una cosa és ser gai i l'altra donar suport als xiringuitos LGTBI i lleis injustes", ha escrit en altres ocasions, sempre reclamant "aturar l'adoctrinament" LGTBI dels infants a les escoles. 

Un president que qüestiona el canvi climàtic i l'ONU

La seva posició sobre el canvi climàtic també s'allunya dels postulats internacionals. Sense anar més lluny, ha citat el perfil de l'ONU a Twitter, per riure's d'aquesta organització: "El canvi climàtic se'ns ha quedat petit, ara anem cap a l''abisme climàtic'", escrivia entre emoticones, ridiculitzant aquesta problemàtica. En aquesta ocasió, el líder de Vox a Menorca, Xico Cardona, també entrava en la conversa. "Si realment els preocupés el canvi climàtic, haurien apostat per l'energia nuclear ja fa anys. Si realment els preocupés la crisi energètica, posposarien la transició al cotxe elèctric. Seguiríem amb motor de combustió i estalviaríem gas", reflexionava també a les xarxes, en la mateixa línia que ho fan tots els negacionistes. 

Ultraconservador, Le Senne també ha publicat missatges contraris a la llei de l'eutanàsia, aprovada aquesta legislatura al Congrés, i a l'avortament. "Matar una rata estarà sancionat; desfer-se d'un embrió de 14 setmanes serà gratis. Tot molt coherent", escrivia després que s'aprovés la llei de benestar animal. O: "Com ajudem els malalts terminals? Els garantim cures pal·liatives? No, els diem: si vols, et matem. Com ajudem les dones embarassades? Els donem suport per ser mares? No, els diem: si vols, matem la teva filla". 

Un discurs contradictori amb els seus missatges a Twitter

Caldrà veure si l'ús que farà de Twitter el nou president del Parlament de les Illes Balears continuarà sent el mateix o si, a partir d'ara, deixarà de compartir aquestes piulades plenes d'odi. De moment, en el seu primer discurs com a president de la cambra ha fet una crida al "debat tranquil", que contrasta amb el que ell mateix expressa a les xarxes socials. "Trobareu en mi un president al servei de tots, que tractarà d'enfortir el debat racional i tranquil, sempre mantenint el respecte que tots ens mereixem, per damunt de qualsevol discrepància". Ha acabat aquesta intervenció al crit de "Visca ses Illes Balears i visca Espanya".