Continua la crisi oberta a les files de Vox. La direcció estatal del partit ha sortit al pas de la decisió de cinc diputats del grup parlamentari a les Balears d'expulsar, de manera sobtada, la diputada i presidenta del partit, Patricia de las Heras, i el president del Parlament, Gabriel Le Senne

El vicepresident i secretari general de Vox, Ignacio Garriga, ha mostrat el seu suport a De las Heras i Le Senne i ha anunciat que sol·licitarà al Comitè de Garanties l'expulsió immediata del partit dels cinc diputats crítics amb la direcció. Garriga ha assegurat que la decisió d'expulsar dos membres del grup parlamentari l'han pres cinc diputats de "manera unilateral", sense cap autorització ni informació a la direcció general del partit, i que —segons ha criticat— s'han mogut "exclusivament per una ambició personal".

Vox defensa els diputats expulsats 

El secretari general ha destacat que Vox "no ha expulsat ningú", sinó que han estat cinc "subjectes" que han decidit expulsar qui "sí que representa Vox Balears". Garriga ha expressat el seu suport a Patricia de las Heras i Gabriel Le Senne, que, segons ha defensat, són els que "si que lliuraran la batalla per la defensa de les idees, d'allò que vam dir que faríem des de les Balears i que continuem fent". El secretari general ha afirmat que "és curiós" que s'expulsi un membre de Vox —Le Senne, el president del Parlament— just quan anava a protagonitzar una "fita històrica". El primer president del Parlament a les Balears que anava a "aconseguir que el bilingüisme del Parlament fos real i les comunicacions també fossin enviades en espanyol", ha apuntat Garriga. A més, ha demanat als cinc diputats crítics que reflexionin amb qui tenen un compromís. 

Expulsió de Le Senne i De las Heras

La mala maror a Vox de les Balears ha quedat palesa aquest dilluns amb la decisió unilateral de cinc diputats —Idoia Ribas, Sergio Rodríguez, Manuela Cañadas, María José Verdú i Agustín Buades— d'expulsar dos altres companys de partit. La portaveu de Vox al Parlament, Idoia Ribas, ha justificat la decisió per "circumstàncies internes d'aquest grup i per aconseguir la millor unitat possible". En sengles escrits signats, Vox demana a la Mesa que adopti les mesures establertes per fer efectiva l'expulsió dels dos diputats i perquè passin a tenir la condició de diputats no adscrits, i que, a més, cessin en els càrrecs que ocupen a la cambra balear. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!