L'obsessió de Vox amb la rojigualda és de traca. Si el passat 12-O el grup ultra demanava a Pere Aragonès i Laura Borràs que pengessin la bandera espanyola a les façanes de les principals institucions catalanes, ara el partit d'Ignacio Garriga ha anunciat que presentarà una proposta de resolució al Parlament reclamant que els 947 ajuntaments catalans llueixin la bandera espanyola, ja que segons un informe de l'entitat unionista Impulso Ciudadano, només 149 ajuntaments mostren aquesta bandera.

Vox ha anunciat la mesura aquest divendres en una roda de premsa, on el president del partit a Barcelona, Juan Garriga, ha criticat que durant anys "entitats i partits separatistes" han instat les institucions municipals a retirar la bandera "nacional" i, que en substitució d'ella, "han posat la bandera cubana separatista i la d'arc de Sant Martí", en referència a l'estelada i a la bandera pels drets de les persones del col·lectiu LGTBI+.

 

"La llei és clara, des de 1981 estableix que a tots els ajuntaments ha d'onejar la bandera nacional. Hi ha que complir la llei", ha sentenciat Garriga, que ha dit que els ajuntaments han de lluir aquesta bandera ja no només per temes legals, sinó per un tema de fons, perquè és un símbol que representa la unitat "de tots els espanyols" i la "convivència": "Volem que onegi un símbol preciós com és la bandera espanyola", ha afegit Garriga.

Tan bon punt va sortir l'informe d'Impulso Ciudadano partits i entitats unionistes van expressar la seva indignació​. El president de Ciutadans, Carlos Carrizosa, va anunciar que demanaria una reunió amb la delegada del govern espanyol per exigir que aquests ajuntaments restituïssin la bandera, mentre que Vox va avisar que prendria les mesures que calgués i que fins i tot iniciaria la via judicial si els ajuntaments no complien els requeriments. 

 

 

 

Pacte Nacional per la Llengua

Vox també ha fet valoracions sobre el català i el Pacte Nacional per la Llengua, on el PSC ja ha anunciat que hi participarà. Els ultres han carregat contra els socialistes, als que ha acusat de fer el joc amb separatistes i trair els seus votants, "als que després en campanya els parla en castellà". 

Canvis Mossos d'Esquadra

Una vegada més aquesta setmana Vox ha carregat també contra la conselleria d'Interior pels canvis en la cúpula dels Mossos d'Esquadra, i ha recordat que juntament amb Cs i PP demanaran la creació d'una comissió d'investigació. A més, Garriga ha acusat la Generalitat de fer aquests canvis per aturar la investigació de casos de corrupció: "Podria ser un possible cas Kitchen a Catalunya". Fa uns dies el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, va anunciar que compareixeria al Parlament per explicar els canvis, un anunci que pels partits de la dreta no ha estat suficient, i per això s'han unit per vigilar la policia catalana.