La portaveu de Vox en l'Assemblea de Madrid, Rocío Monasterio, ha anunciat aquest divendres que la formació verda presentarà de forma immediata mesures cautelaríssimes per evitar que entri en vigor el confinament perimetral a Madrid i nou ciutats de la comunitat autònoma amb la finalitat de frenar els casos de coronavirus en la comunitat autònoma. Aquesta mesura está prevista que entri en vigor avui. 

Amb aquesta acció, ha precisat Monasterio, Vox pretén "defensar Madrid" del que qualifica un atac del Govern espanyol. "Els totalitaris volen imposar-nos unes mesures que son un perjudici irreparable per a tots els madrilenys", ha assenyalat Monestir en un vídeo que ha pujat en el seu compte de Twitter.

Isabel Díaz Ayuso Rocío Monasterio - europa pressLa presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, al costat de Monestir / Arxiu

Crítiques a Ayuso

A més, Monasterio ha criticat que el govern madrileny hagi renunciat a demanar les mesures cautelaríssimes per frenar les restriccions a través de les quals es volen frenar combatre la pandèmia. La tendència de casos de coronavirus a Madrid estan a l'alça, el que pressiona el seu sistema sanitari. De fet, dels 11.325 casos nous reportats en les úniques 24 hores al territori espanyol, el 22% han tingut lloc a Madrid.

Precisament, per abordar aquesta situació, dilluns passat el ministre de sanitat, Salvador Illa, havia anunciat que s'havia assolit un acord amb el govern d'aquesta comunitat perquè les mesures de Madrid s'apliquessin a totes aquelles ciutats de més de 100.000 habitants. Tanmateix, després d'una reunió interterritorial entre Illa i els consellers de Sanitat per explicar l'acord, Madrid es va negar a firmar-lo. A més, ha anunciat que portarà el pacte a la justícia, si bé s'ha negat a demanar les mesures cautelaríssima.

"No entenem perquè el govern de la Comunitat de Madrid ha renunciat a presentar mesures cautelaríssimes que podrien frenar l'entrada en vigor en les pròximes 48 hores", ha manifestat Monasterio. A més, en el vídeo també ha destacat que s'ha arribat a aquesta situació per "la inoperància" d'alguns dels "polítics", així com "la ineficàcia del sistema autonòmic".

Davant d'aquesta situació ha remarcat: "Sens dubte Vox no va estalviar cap pas en la defensa dels drets fonamentals dels madrilenys".

Al final de l'enregistrament, Monasterio acaba: "Menys confinar i més rastrejar".