El conclave que aquest dimarts ERC i Junts celebraran a la presó de Lledoners​ ha despertat la ira de la dreta espanyola del Parlament, que ha qualificat de "lamentable", "surrealista" i "delirant" que els partits independentistes pretenguin desencallar la investidura en un centre penitenciari.

Tant Vox com Ciutadans i el PP s'han referit a la reunió que demà celebraran a Lledoners l'aspirant a la presidència, Pere Aragonès, el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, i el president d'ERC, Oriol Junqueras.

"Màfia, delirant, culebrot"

El líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, no se n'ha estat de qualificar de "màfia" les formacions independentistes i ha qualificat de "vergonyós" que es negociï un Govern des de la presó.

 

"Que el Govern de la Generalitat que ha de donar resposta a l'emergència sanitària, social i econòmica dels catalans s'estigui negociant en una presó és lamentable i demostra la falta de moral de la màfia instal·lada a la institució", ha afirmat en roda de premsa des del Parlament. 

Des de Ciutadans també s'ha criticat la reunió que ERC i Junts mantindran demà a Lledoners. El seu portaveu al Parlament, Nacho Martín Blanco, ho ha titllat d'"incomprensible". "És perpetuar el bucle i tornar al passat. És surrealista i delirant que el futur Executiu surti d'una trobada a una presó", s'ha queixat

La diputada del PP Lorena Roldán ha reclamat a ERC i Junts que avancin en la negociació per formar Govern però ha criticat que "decideixin en una cel·la".

 

Per a l'ex de Ciutadans el conclave de demà és un "episodi més del culebrot del nacionalisme" i ha lamentat que "el futur dels catalans es decideixi a la presó". "El pròxim pas serà anar a Waterloo i que Carles Puigdemont els doni la benedicció", s'ha burlat.

Per altra banda, Roldán ha demanat explicacions a la consellera de Salut, Alba Vergés, de qui ha dit que actua "com si fos una CDR més" per presumptament no vacunar policies espanyols. També ha demanat que es vacuni els membres de Salvament Marítim a Catalunya.
 

 

Imatge principal: El president d'ERC, Oriol Junqueras, surt de la presó de Lledoners per un permís / Sergi Alcàzar