Vox i Ciutadans s'han mostrat escandalitzats per la delegació que Junts ha escollit per assistir a la taula de diàleg amb l'Estat. Ambdós partits han carregat durament contra la designació, sobretot de Jordi Turull i Jordi Sànchez, als qui han titllat de "delinqüents" i "radicals".

"Escollir persones condemnades no és la millor representació ni per un partit, ni per un Govern, ni per la societat. Em sembla una pèrdua de temps i demostra el que fa el separatisme: dividir", ha etzibat el portaveu de Vox, Joan Garriga, en roda de premsa des del Parlament.

 

Garriga, que ha qualificat la trobada entre la Generalitat i l'Estat com "taula de la traïció", ha defensat que "es poden parlar de moltes coses per millorar la vida dels catalans". I ha posat d'exemple l'ampliació de l'aeroport del Prat: "És una vergonya que s'hagi trencat l'acord".

El portaveu ultra ha afirmat que la taula de diàleg no té cabuda en una democràcia perquè, al seu parer, "les taules de diàleg són les cambres, no aquestes en què no sabem si van delinqüents o no o quin és l'ordre del dia". 

Cs: "Provocació" 

En un sentit similar s'ha expressat el portaveu de Ciutadans, Nacho Martín Blanco, que ha preferit posar el focus en el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a qui ha acusat d'"acceptar la lògica antiinstitucional dels separatistes" per guanyar temps i mantenir-se més temps a la Moncloa.

nacho martin blanco ciutadans ciudadanos ACN

El portaveu de Ciutadans al Parlament, Nacho Martín Blanco / Foto: ACN

"Com pot ser que Sánchez no exigeixi el respecte a les nostres institucions? Per què Sánchez concedeix aquest privilegi als grups separatistes amb aquesta mesa?", ha preguntat Martín Blanco, que ha afegit que el que hauria de fer el president espanyol és exigir que es parli de la "saturació dels CAPs i la sortida de la crisi econòmica".

 

Ara bé, el portaveu taronja no ha evitat carregar contra la designació de Junts, la qual ha titllat de "provocació". "Que Junts envïi dues persones condemnades per uns delictes tan greus demostra que el separatisme només està per provocar", ha carregat, tot qualificant de "radical" la portaveu de la formació al Congrés, Míriam Nogueras. Ara bé, per a Martín Blanco, "el principal problema és que Sánchez ho convalidi".

Amdós dirigents unionistes també han criticat l'inici del curs escolar i han exigit al conseller d'Educació, Josep González Cambray, que acati la sentència del TJSC que ordena fer el 25% de l'ensenyament en castellà.

 

Imatge principal: el portaveu de Vox al Parlament, Joan Garriga / Foto: ACN