Tot apunta que finalment Pedro Sánchez no participarà a la taula de diàleg amb Catalunya; la prova és la delegació que enviarà Junts per Catalunya a la trobada que tindrà lloc aquest dimecres a Barcelona.

L'executiva de Junts per Catalunya ha acordat que els seus representants a la taula de diàleg seran el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, el secretari general i el vicepresident del partit, Jordi Sànchez i Jordi Turull, i la portaveu al Congrés, Míriam Nogueras

Així ho ha informat la formació independentista en un comunicat aquest dimarts al matí. La proposta, tal com expliquen, ha estat traslladada al president de la Generalitat, Pere Aragonès, "per tal que el Govern la pugui ratificar".

Aquest dilluns, El Nacional.cat​ ja avançava que fonts del Govern asseguraven que Sánchez feia "trampa" amb les seves declaracions on assegurava que seria a la taula de diàleg. Aquestes fonts indicaven que el president espanyol es limitaria a fer una salutació a les dues delegacions, però que no participaria a la reunió.

Les converses sobre la reunió i el paper del president del govern espanyol van estar obertes fins a última hora, però la delegació que envia Junts, amb dos expresos i amb només un membre del Govern, fa pensar que el paper de Sánchez serà molt secundari.

El Consell Executiu es reuneix des de les 9.30 hores d'aquest matí, just quan JxCat ha enviat la nota de premsa. El partit de Carles Puigdemont havia deixat en l'aire els noms que el representarien a la taula de diàleg, en espera que es confirmés si el president espanyol, Pedro Sánchez, hi assistiria o no.

Les declaracions de Sánchez

Precisament aquest dilluns a la nit, Pedro Sánchez va confirmar la seva assistència a aquesta trobada que se celebrarà demà dimecres. Així ho va assegurar en una entrevista a TVE en la qual va argumentar que vol participar en aquest fòrum perquè serà la primera reunió de la taula de diàleg de la nova legislatura que es va iniciar a Catalunya amb l'elecció del president Pere Aragonès.

"Lideraré aquesta delegació del Govern d'Espanya i tindré l'oportunitat de reunir-me amb el president de Catalunya i trobar-me amb ambdues delegacions, i espero que avancem en aquesta línia de diàleg i retrobament", va explicar.

La delegació espanyola està formada per la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, i els ministres de Presidència, Félix Bolaños; de Política Territorial, Isabel Rodríguez; de Cultura, Miquel Iceta; d'Universitats, Manuel Castells, i de Transports, Raquel Sánchez. Hi participaran, doncs, els tres ministres catalans.

La d'aquest dimecres serà la segona reunió de la taula de diàleg. La primera trobada va tenir lloc el febrer del 2020, amb Quim Torra i Pedro Sánchez encapçalant les dues delegacions. La pandèmia de la covid, la inhabilitació de Quim Torra i les eleccions catalanes van anar fent posposar la data de la segona trobada, que té lloc un any i set mesos després d'aquella cita.

 

Foto principal: Jordi Sànchez i Jordi Turull en un acte de campanya de Junts / EFE