El portaveu del Comitè d'Acció Política de Vox, Jorge Buxadé, ha insistit aquest dilluns en la idea que es realitzin controls de drogues al Congrés perquè els ciutadans puguin conèixer si els diputats acudeixen havent consumit "substàncies psicotròpiques".

El líder del partit, Santiago Abascal, ja va llançar aquesta idea aquest diumenge a través del seu compte personal de Twitter després que Compromis hagi registrat una sèrie de preguntes parlamentàries sobre el seu permís d'armes. "No tinc inconvenient en ser escorcollat en entrar al Congrés. És més, veient els socis del govern de Sánchez i Iglesias, crec que convindria que tots passin un control d'armes i explosius. Seria bo també un control antidroga als diputats abans d'accedir al Ple", va suggerir Abascal.

Buxadé ha insistit aquest dilluns en aquesta proposta i ha defensat que els ciutadans tenen dret a conèixer si els seus representants públics acudeixen al Ple o les comissions parlamentàries havent consumit "substàncies psicotròpiques". "Al futbol es fa", ha recordat.

Segons el seu parer, la petició de Compromis sobre el permís d'armes d'Abascal no és més que un intent de crear polèmica o buscar contradiccions internes a Vox en un moment de processos electorals. "Però de Vox no trobaran cap altra cosa que una ferma convicció en totes les seves idees i el seu programa", ha assegurat.

Per això, s'ha negat a donar "cap explicació" a Compromis ni a "qualsevol que passi pel camí", encara que sí que ha recordat que Abascal amb 17 anys al País Basc va patir juntament amb la seva família "en assetjament violent, coacció i amenaça dels violents terroristes que ara estan sostenint el govern".

 

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram