VOX ha presentat aquest matí un escrit al tribunal alemany de Schleswig-Holstein perquè reconsideri el delicte de rebel·lió de Carles Puigdemont i l'extradeixi. 

L'escrit equipara l'actuació de Puigdemont, argumentant l'existència d'una violència orquestrada des de les institucions catalanes, amb la condemna per alta traïció de Hitler "en el seu fallit cop d'estat durant la República de Weimar". VOX, que actua d'acusació popular en el Tribunal Suprem en el cas contra el referèndum on Puigdemont està personat, reclama l'extradició per rebel·lió i explica les contradiccions del tribunal alemany en els seus arguments quan va descartar aquest delicte comparant els fets amb els del cas Schubart a Frankfurt. Segons VOX, no és comparable amb el que va passar a Catalunya els dies previs, durant i posteriors a l'1 d'octubre.

En l'escrit de VOX s'explica que la violència del cas Schubart no va ser organitzada per autoritats o funcionaris, sinó que es va tractar de protestes ciutadanes. En el cas de l'1-O, el Govern de Catalunya no va suspendre el referèndum i va cridar a la població a votar malgrat la prohibició del Tribunal Constitucional, una crida que va tenir com a conseqüència que part de la població exercís resistència contra les autoritats de l'Estat. Aquesta resistència és equiparable amb el delicte d'alta traïció per violència inevitable a Alemanya, segons VOX. Puigdemont, sosté VOX, no només va assumir aquesta violència, sinó que també va ser promoguda per ell, una cosa que a Alemanya seria punible.

D'altra banda, sostenen, el referèndum es va dur a terme segons el planejat i el Govern de Catalunya fins i tot va realitzar el recompte de vots i va publicar oficialment el seu resultat. La violència exercida, per tant, va ser de suficient intensitat, aconseguint el seu objectiu de celebrar el referèndum il·legal gràcies a l'actuació de Puigdemont i els seus còmplices.

A més, VOX utilitza el cas del fallit cop d'estat de Hitler del 8 i 9 de novembre de 1923, durant la República de Weimar, en què va ser condemnat per alta traïció. Tot i que els acusats en aquest cas també van negar la violència, van intentar que els jutgés un tribunal regional, en comptes del tribunal estatal, i amb la participació d'autoritats policials, el mateix que, segons VOX, ha passat a Catalunya.

L'escrit de VOX conclou que Puigdemont disposa de tots els mitjans processals de defensa a Espanya, i per tant, "una fugida tolerada del processat dins d'Europa erosionaria els pilars de la UE, la confiança entre els estats membres i la vigència de l'acord Schengen. Per això, el Tribunal alemany de Schleswig-Holstein té el compromís històric d'examinar aquest cas d'acord amb la Decisió Marc de la UE".