La decisió del Tribunal Suprem de mantenir el conseller Joaquim Forn i Jordi Sànchez a presó va ser aplaudida i celebrada amb molta il·lusió pels membres de VOX, fins al punt que van acabar brindant amb vi negre i amb membres tant de la Guàrdia Civil com de la Policia Nacional espanyola.

Així ho publica avui ElDiario.es, que treu a la llum un vídeo d'aquell 22 de març. Copa a la mà i tots en rotllana liderats pel secretari general de VOX i advocat de la formació, Javier Ortega Smith, anuncia que el Suprem manté els dirigents sobiranistes a la presó, malgrat que la Fiscalia hagués demanat que els deixessin sortir sota fiança de 100.000 euros. 

"És una notícia molt bona", deixa anar Ortega, al mateix temps que aplaudeix el contingut de la interlocutòria perquè els donava moltes esperances de cara al dia següent, quan els consellers Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Carme Forcadell i Dolors Bassa anaven a declarar al tribunal i, de fet, el jutge del Suprem Pablo Llarena els va tornar a enviar a la presó.

"Això venia perquè ara brindarem", continua el secretari de VOX, que no es talla ni un pèl a l'hora d'explicar a la policia espanyola que aquest brindis es fa a VOX sempre després d'un dinar i els fa saber que, encara que ells no pertanyin a la formació, "compartim segur el que això significa".

Brindar com en les grans ocasions

Ortega inicia el brindis deixant anar que "brindarem com ho fem en les grans ocasions" i assegura que "aquesta és una gran ocasió perquè estem aquí, en terres basques, amb un grapat d'espanyols valents a encendre la pàtria". La introducció és tota una declaració d'intencions. Agafant-se a El brindis de los tercios del militar i poeta espanyol del Renaixement Diego Hernando de Acuña, el també advocat de VOX recita tot el poema. I de memòria.

El president de VOX no s'ha pogut estar avui d'aplaudir la publicació d'aquest vídeo, així com de mostrar el seu orgull per això. "És just que els guardians celebrin el triomf de la llei davant del crim. I això escandalitza els cobards i els còmplices dels colpistes".

'El brindis de los tercios'

No os preguntarán por mi,

que en estos tiempos a nadie

le da lustre haber nacido

segundón en casa grande;

pero si pregunta alguno,

bueno será contestarle

que, español, a toda vena

amé, reñí, di mi sangre,

pensé poco, recé mucho,

jugué bien, perdí bastante

y, porque esa empresa loca

que nunca debió tentarme,

que, perdiendo ofende a todos,

que, triunfando alcanza a nadie,

no quise salir del mundo

sin poner mi pica en Flandes.

¡Por España!

y el que quiera defenderla

honrado muera;

y el que traidor la abandone

no encuentre quien le perdone,

ni en Tierra Santa cobijo,

ni una Cruz en sus despojos,

ni la mano de un buen hijo

para cerrarle los ojos