Quan va sortir a la llum el cas del jove de Madrid que va denunciar haver patit una agressió homòfoba per part de vuit encaputxats, Vox ho va veure clar, la culpa era dels immigrants. Ara, després que les darreres informacions hagin revelat que les lesions van ser consentides, el partit d'extrema dreta apunta a un nou objectiu: els mitjans de comunicació

El jove de 20 anys va denunciar diumenge passat que un grup de persones van assaltar-lo al seu portal i van causar-li greus ferides. Avui, però, ha canviat la versió, segons han informat fonts del Ministeri de l'Interior. La víctima va denunciar que els presumptes agressors van insultar-lo i que van gravar-li la paraula "Maricón" al cul amb un ganivet. 

La xarxa esclata

El cas es va sumar al més que demostrat augment de les agressions LGTB-fòbiques i la xarxa es va inundar de missatges de rebuig, tant per part de les formacions polítiques d'esquerres - que assenyalaven al discurs ultra i homòfob de Vox com a culpable - com de la població civil. 

Convé destacar una de les imatges més compartides pels internautes. Aquesta mostrava una il·lustració dels suposats agressors amb unes lletres gravades - imitant les lesions produïdes a l'atac -. "El missatge deia "no només sou homòfobs, sou covards".

 

ataque homofobo cobardes twitter

 

L'atac sistemàtic als immigrants

Tanmateix, diversos membres de Vox van preferir assenyalar al col·lectiu al qual li atribueixen sistemàticament tots els incidents que es produeixen a Espanya. 

El portaveu al Congrés dels Diputats, Ivan Espinosa de los Monteros per tal de condemnar "totes les agressions que es produeixen a Espanya", no només les que són contra el col·lectiu LGTBI, va denunciar els "efectes de la immigració il·legal" per a la seguretat al carrer. 

Per la seva banda, el líder de la formació, Santiago Abascal, va sumar els mitjans de comunicació en l'equació i va publicar un fil a Twitter on assegurava que "el consens progre, i els seus lacais mediàtics, silencien molts d'aquests casos per no parlar de l'origen dels agressors, i així els espanyols no s'assabenten de la majoria d'aquests terribles successos".

 

Santiago Abascal Vox reacción ataque homófobo

Però, de cop i volta, les últimes informacions han produït un canvi en aquest cas en concret, i Vox ho ha aprofitat per donar un impuls a la seva campanya negacionista.  Des del perfil oficial de la formació han fet retuit a una versió nova de la il·lustració esmenada. En ella, a l'esquena dels encaputxats apareix el logotip de diferents mitjans de comunicació. El missatge s'ha canviat: "No només sou brossa, sou manipuladors".

 

E x8VhdX0AovzsY

Repassem. Primer Vox va condemnar el suposat atac defensant la "víctima" només per la seva condició de ser espanyola. Després, van atacar els immigrants i, per demostrar-ho, van fer al·lusió als "mitjans progres", els quals pretenen ocultar aquesta informació. 

Ara semblen haver oblidat les acusacions que han fet a tort i a dret, sense cap mena de fonament i han recuperat aquest fàcil objectiu, però no contemplen la possibilitat de rectificar ni demanar disculpes al col·lectiu al qual han assenyalat. 

 

 Imatge principal, il·lustració retuitada per Vox / E.N