Què passaria si hi haguessin unes terceres eleccions? Bàsicament que ningú en sortiria guanyant. Només Vox. El partit de Santiago Abascal, que va aconseguir 52 escons a les eleccions del 10-N, n'obtindria 59, segons una enquesta d'El Español. Aquest és el primer sondeig fet després de conèixer-se la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre Oriol Junquearas. I precisament és aquest fet el que fa que el partit d'ultradreta tingui el suport del 16,2% del cens. 

El PP tampoc obtindria uns mals resultats. Segons aquest pronòstic, arribaria als 91 escons –el 10-N en va obtenir 88– i obtindria el 21,6% del suport electoral. La resta de partits experimenten baixades, com el cas de Ciutadans. El sondeig no ha estat capaç de mesurar encara l'impacte del possible lideratge d'Inés Arrimadas i li dona un 5,8% del suport. Així, passaria de 10 a 7. Per altra banda, el PSOE, Más País i Podemos experimenten baixades. El PSOE passaria dels 120 escons de les passades eleccions als 115 diputats. Unidas Podemos perdria un diputat i es quedaria amb 34 i Más País passaria a tenir un sol representant. 

Puja el suport als partits independentistes

Segons aquest mateix sondeig, tant ERC com el PNB i JxCAT guanyarien representació. En el cas dels republicans, de 13 parlamentaris passarien a tenir-ne 14, el PNB pujaria de 6 a 7 i JxCAT passaria de 8 a 10.