El president de Vox, Santiago Abascal, ha assegurat aquest dijous que l'Advocacia de l'Estat "no és un instrument del Govern espanyol" i ha "de sotmetre's al principi de legalitat i a l'interès general". "Si no ho fa haurà de respondre per això, com qualsevol", ha avisat.

Amb aquestes paraules, es reafirma en les seves afirmacions d'aquest dimecres on amenaçava d'"asseure al banc dels acusats" a l'Advocacia de l'Estat si aquesta acata en les seves al·legacions la decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que reconeix la immunitat com a eurodiputat del vicepresident Oriol Junqueras.

"Si l'advocacia de l'Estat es converteix en un instrument per apaivagar els colpistes i aconseguir que Sánchez sigui investit, la traïció ja no serà només del president i del PSOE", deia Abascal, assegurant que "a tots els traïdors els asseurem al banc dels acusats més aviat que tard".

Algunes de les territorials de Vox també han donat suport al seu líder en aquesta decisió, com Vox San Sebatián que assegura que "si fa falta asseurem al banc dels acusats a l'advocada de l'estat Consuelo Castro". "A Vox denunciarem les traïcions, siguin qui siguin els qui les comentin", reiteren.