Vox ha amenaçat amb bombes entitats catalanistes de Palma, com Can Alcover i l'Obra Cultural Balear (OCB). Tal com ha avançat dBalears, el partit d'extrema dreta ha publicat missatges amenaçadors a les xarxes socials amb emoticones d'explosius contra ambdues associacions i amb un missatge clar: "Si Vox governa en el Consell de Mallorca, els catalanistes ja poden anar recollint els trastos. No seguiran aquí, vivint com a faraons". Després de 24 hores, cap de les entitats ha fet cas dels missatges. Recordem que fa només uns mesos que la ultradreta ja va amenaçar de mort una professora de català per una bandera d'Espanya, també a la capital mallorquina.

Vox amenaca Can Alcover / Facebook
Vox amenaça amb 'bombes' Can Alcover i l'Obra Cultural Balear / Facebook

En un vídeo filmat davant l'espai cultural Can Alcover (seu de l'OCB), el caçador i candidat ultra Pedro Bestard ha criticat el protocol signat entre el Consell de Mallorca i la mateixa OCB per rehabilitar dos immobles seus. "És una vergonya que el PSOE, Més i Podemos regalin els diners dels mallorquins a uns catalanistes el modus vivendi els quals és aconseguir subvencions que els omplin la nevera", ha dit. També ha acusat l'entitat catalanista de "viure molt bé gràcies a les ajudes que els proporciona l'esquerra".

Vox amenaca Can Alcover 2
Les emoticones d'explosius en el missatge amenaçador de Vox / Facebook

De les amenaces a la demagògia

"Ara, no contents amb les ajudes, han aconseguit que el Consell de Mallorca els financi les obres de rehabilitació de dues de les seves propietats, aquestes propietats on celebren els seus aquelarres i on qualsevol persona normal no és benvinguda", ha etzibat el caçador ultradretà. Així, ha continuat amb la demagògia i ha dit que, "mentre els joves manquen d'equipaments, mentre els nostres majors manquen de llocs de trobada i mentre el patrimoni de Mallorca cau a trossos, el PSOE, Més i Podemos regalen els diners dels mallorquins a qui menys ho necessiten i menys s'ho mereixen: els catalanistes independentistes i vividors de l'OCB".

Llavors, ha tornat a les amenaces i ha assegurat que l'entitat catalanista "ja pot acomiadar-se de les ajudes, les subvencions, els protocols, els convenis" si el partit d'extrema dreta arriba al govern del Consell de Mallorca. "Si tant els agrada el català, ja saben, poden agafar els seus trastos, marxar a Catalunya i demanar allà subvencions. Aquí faré l'impossible perquè aquestes paparres ens deixin en pau", ha conclòs el candidat ultra.

Vox amenaca Can Alcover / Facebook
El vídeo de Pedro Bestard amb bombes davant Can Alcover / Facebook