"Submisos subjectes obedients". En això converteix el conseller d'Educació de la Generalitat, Josep González Cambray, els alumnes catalans, sempre segons Vox. En una interpel·lació al Govern sobre el nou currículum d'educació bàsica, el diputat de la ultradreta Manuel Jesús Acosta ha acusat la Generalitat de convertir l'educació en "una mena d'eina per a hipnotitzar els nens fins a convertir-los en submisos subjectes obedients sense capacitat de crítica" cap a la mateixa Conselleria d'Educació a través, en una tradicional mostra de la capacitat exagerada i distorsionadora de Vox.

La ultradreta no s'ha quedat aquí, i també ha provat d'atacar l'esborrany del nou currículum d'Educació en altres qüestions igualment ridícules. En matèria de canvi climàtic, per exemple, Acosta ha criticat que el document insta els alumnes a obeir "els dogmes de la transició ecològica". Segons la seva particular visió, les mesures per fer front al canvi climàtic tenen un únic objectiu, que no és la de salvar el planeta, sinó "transferir ingents quantitats de diners de les classes mitjanes i treballadores a les elits que impulsen l'agenda climàtica". Tot plegat, un pèl rebuscat.

 

Fins i tot ha vist amb mals ulls la voluntat que té el nou currículum d'educar els alumnes des d'una perspectiva molt més empàtica i respectant les emocions dels estudiants. En aquest sentit, ha proposat que, en canvi d'aquesta direcció, s'hauria d'apostar per afavorir "la memorització i la repetició", que recorden un model educatiu més aviat del passat. Acosta tampoc ha desaprofitat l'oportunitat per acusar el Govern, els professors i les famílies de "complicitat" amb un suposat assetjament cap a la família que va demanar impartir un 25% de classes en castellà a Canet de Mar. "Quin exemple de cohesió social!", ha lamentat.

En la seva rèplica, Cambray no li ha deixat passar aquest atac, i ha estat taxatiu: "No hi ha cap complicitat amb cap campanya d'assetjament per part d'aquest Govern i d'aquesta Conselleria", ha avisat. En aquesta línia, ha afirmat que l'Executiu català està del costat de la convivència, a diferència de la postura de la ultradreta. "Són vostès els del conflicte i els de la ideologia que s'adequa poc amb els principis democràtics".

Pel que fa a l'esborrany del nou currículum d'educació bàsica, l'ha explicat detalladament, aclarint la importància d'oferir un ensenyament basat en les relacions socioafectives i el benestar emocional. "Això els posa nerviosos perquè xoca frontalment amb allò que defensen", ha remarcat. "És una eina més contra la xenofòbia, el racisme i el masclisme que acostumen a blanquejar", ha declarat. Cambray tampoc ha estat de desaprovar les crítiques de la ultradreta, però ho ha fet jugant amb la ironia. "Els he de felicitar per la imaginació que tenen i la capacitat fascinant de treure de context els fets i les paraules. Ho fan molt bé això", ha dit.